Ελλάδα, Ευρώπη, μετανάστες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο του θεσμού του Δήμου Παρισιού με τίτλο «La Nuit de Debats», η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση New Wrinkle οργανώνει στην Πόλη του Φωτός μία ημερίδα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Μετανάστευση με πρόθεση στη σφαιρική θέαση του πλέον σημαντικού ζητήματος για τη Γηραιά Ηπειρο αυτήν την περίοδο. Η ημερίδα «Cafe de Jour», στις 2/4, είχε προγραμματιστεί πολύ πριν από τα γεγονότα των Βρυξελλών, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν το θέμα της ακόμη πιο επίκαιρο.

Η ημερίδα ξεκινά με ένα βιωματικό εργαστήριο στην γκαλερί Basia Embeiricos (17, Rue Auguste Vacquerie) για τη συμβίωση και τη μετανάστευση – μετοίκηση σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο με ειδικούς συντονιστές τον Jacques Plouin και την Irianna Lianaki Dedouli. Εν συνεχεία στο Artstudio K (14, Rue des Jardiens Saint Paul) η ηθοποιός Δάφνη Πατακιά θα αναγνώσει αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Νόλλα «Διάλογοι σε φωτεινό καφενείο» σε γαλλικά, ελληνικά και αραβικά. Στον ίδιο χώρο έπεται μια συζήτηση με τον Γιώργο Βέη, διπλωμάτη και συγγραφέα, τον επιστήμονα Σταύρο Κατσανέβα, καθηγητή πανεπιστημίου Paris Denis Diderot, την Κατερίνα Στενού, πρώην διευθύντρια της UNESCO, τον δημοσιογράφο Marc Sheb Sun και τον εθνολόγο Emmanuelle Lallement. Και αργότερα ένα ακόμη πάνελ με θέμα τη συμβίωση στην ψηφιακή εποχή. Συμμετέχουν η Valerie Jeanne Perrier από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, η Asma Asizi, ειδική στην επικοινωνία και την πληροφορική, η Sylvain Lapoix, δημοσιογράφος και δημιουργός του hashtag Porte Ouverte, και η Francois Huguet, ερευνήτρια σε θέματα κοινωνικών δικτύων.

Στο ArtstudioK θα φιλοξενηθεί και μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία στην οποία συμμετέχουν ο βραβευμένος φωτογράφος Αγγελος Τζωρτζίνης, ο Τάκης Σπυρόπουλος, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο Παύλος Φυσάκης, ο Νίκος Αλιάγας, η Ειρήνη Βουρλούμη, αλλά και οι Yan Morvan, Sheppard Pepper, Melissa David, Romain Esteban, Eric Fayolle και Carole Bellaiche. H βραδιά θα κλείσει με τον μουσικό και περφόρμερ Theodore.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή