Πολιτικό φλερτ ανάμεσα σε Ποτάμι και Συγγρού

Πολιτικό φλερτ ανάμεσα σε Ποτάμι και Συγγρού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σταύρο, εδώ έλα να σταθείς, εδώ είναι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Οσοι ήταν παρόντες πρόσεξαν ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού χαμογέλασε μεν, αλλά δεν έδειξε καθόλου να ενοχλείται από την πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη να σταθούν μαζί στην πρώτη σειρά, για να τιμήσουν τον Ελ. Βενιζέλο στην εκδήλωση που έγινε στα Χανιά για τα 80 χρόνια από τον θάνατό του. Η κοινή παρουσία των δύο ανδρών, και κυρίως ότι επί μιάμιση ώρα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για όσα συμβαίνουν στη χώρα, ευλόγως έγινε χθες αντικείμενο πολιτικών εικασιών. Πόσο μάλλον όταν οι συζητήσεις μεταξύ Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν σκοντάψει πριν ακόμα ξεκινήσουν, καθώς όσα χωρίζουν τον κ. Θεοδωράκη από την κ. Γεννηματά μοιάζουν να αποδεικνύονται περισσότερα απ’ όσα τούς ενώνουν.

Οι κ. Μητσοτάκης και Θεοδωράκης δεν δημοσιοποίησαν, βέβαια, όσα συζήτησαν. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ωστόσο, δεν κρύβει τις τελευταίες μέρες ότι ο τρόπος που εκείνος αντιμετωπίζει τη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την κ. Γεννηματά είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ τους. Οπως λέει συχνά σε συνομιλητές του, «η παταγώδης αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλα τα πεδία δείχνει ξεκάθαρα ότι η πολιτική διέξοδος για τον τόπο, ούτως ή άλλως περνάει μέσα από μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία». Και με αυτήν την προοπτική προσδιορίζει τον ρόλο του κόμματός του. «Το Ποτάμι είναι απαραίτητο για να σπρώξει τη Νέα Δημοκρατία στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και για να μην επικρατήσει ξανά ο δεξιός λαϊκισμός», επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης.

Τι τον χωρίζει, άλλωστε, με το ΠΑΣΟΚ το είπε ξεκάθαρα χθες παρουσία όλων των στελεχών του, σε σύσκεψη που έγινε στη Σεβαστουπόλεως. «Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ θέλουν να γείρουν τη χώρα στην όχθη των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων, ενώ εμείς, χωρίς να εξαιρούμε τα στελέχη της κεντροαριστεράς, επιδιώκουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, κι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι ανίκανος να υπηρετήσει», είπε, εντείνοντας έτσι την αίσθηση ότι η σύμπραξη Ποταμιού – Ν.Δ. είναι μάλλον πιθανότερη από αυτήν του κ. Θεοδωράκη με την κ. Γεννηματά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή