Προσφορές εξαγοράς έως τις 11 Απριλίου δέχεται η Yahoo

Προσφορές εξαγοράς έως τις 11 Απριλίου δέχεται η Yahoo

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 11 Απριλίου ορίστηκε από τη Yahoo η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από ενδιαφερόμενους αγοραστές που στοχεύουν στον έλεγχο των βασικών διαδικτυακών δραστηριοτήτων της ή και μονάδων στην Ασία, σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal. Φημολογείται, μάλιστα, πως στελέχη της Yahoo έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με σειρά ενδιαφερομένων από την εταιρεία ασύρματων τηλεπικοινωνιών Verizon Communications και την εταιρεία ΜΜΕ και Διαδικτύου IAC/InterActive, αλλά και τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια TPG και KKR & Co. Εχουν ήδη κυκλοφορήσει φήμες που θέλουν την εταιρεία λογισμικού Microsoft να συζητάει με άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές για την εξαγορά της Yahoo. H διοίκηση της εταιρείας δέχεται μεγάλη πίεση από τους μετόχους της, ειδικότερα από τη Starboard Value, για την παραίτηση και την αντικατάσταση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, στοχεύοντας και στην εκθρόνιση της διευθύνουσας συμβούλου Μαρίσα Μάγιερ.

Η αμερικανική εταιρεία του Διαδικτύου διευκρίνισε πως οι προσφορές θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες για τις μονάδες που υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, εάν για παράδειγμα θα είναι για την απόκτηση των μεριδίων που κατέχει στην κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding ή τη Yahoo Japan. Στόχος της αμερικανικής εταιρείας είναι να περιορίσει τον αριθμό των εταιρειών σε λιγότερο από 40.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή