Τουλάχιστον 8 τραυματίες κατά τις συμπλοκές προσφύγων στον Πειραιά

Τουλάχιστον 8 τραυματίες κατά τις συμπλοκές προσφύγων στον Πειραιά

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μεταναστών που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Σύρων άρχισαν γύρω στις 22:30, από την πύλη Ε2 και στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην πύλη Ε2. Εκτός από τους τραυματισμούς, έσπασαν τζάμια στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 και ο προαύλιος χώρος γέμισε πέτρες και αναποδογυρισμένους κάδους.

Ολα άρχισαν όταν ένας Αφγανός «πείραξε» γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία, κοντά στο κτίριο ΥΕΤΙΩΝ στο οποίο διαμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ομοεθνείς της γυναίκας του ζήτησαν τον λόγο από τον Αφγανό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μικροσυμπλοκή, η οποία όμως γενικεύτηκε αμέσως. Αφγανοί και Σύροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο κι επειδή η Αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει εντός των ορίων του λιμανιού, τα πνεύματα ανέλαβαν να ηρεμήσουν οι άνδρες του Λιμενικού, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν στην περίμετρο, όπου και παρέμειναν για προληπτικούς λόγους καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας, μαζί με στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά και κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις του (MEGA) ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός, υποστήριξε ότι οι λιμενικοί επενέβησαν άμεσα και "στον πυρήνα" των επεισοδίων τα οποία τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται περίπου 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι αποβάθρες έχουν μετατραπεί σε κάμπινγκ, με περισσότερες από 1.000 σκηνές τοποθετημένες.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή