Η «καυτή» τηλεδιάσκεψη και η εμπλοκή με το ΔΝΤ

Η «καυτή» τηλεδιάσκεψη και η εμπλοκή με το ΔΝΤ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν κεραυνός έπεσε χθες η δημοσιοποίηση – μέσω διαρροής στο Wikileaks – διαλόγου που είχε ο διευθυντής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν και η επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Αθήνα, Ντέλια Βελκουλέσκου, παρουσία της υπεθύνου της τεχνικής ομάδας του Ταμείου, Ιβα Πέτροβα, στις 19 Μαρτίου, δηλαδή μία ημέρα πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα και μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν το Ταμείο να απειλεί με απότομη διακοπή των διαπραγματεύσεων. 

Το περιεχόμενο της συζήτησης και ειδικά το σημείο που αναφέρονται σε καθυστέρηση της αξιολόγησης έως τον Ιούλιο, ώστε να ξεμείνει η Ελλάδα από ρευστότητα και να κινδυνεύσει με χρεοκοπία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς και αποφάσισε να απευθύνει επιστολή προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας εξηγήσεις για τα όσα έγιναν γνωστά.

Είχε προηγηθεί, το βράδυ της Παρασκευής, μία «καυτή» τηλεδιάσεκψη του Euroworking Group, από την οποία είχε προκύψει το συμπέρασμα των δανειστών ότι «ακόμα μας χωρίζει απόσταση από μία συμφωνία» με την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή