Τροποποιήσεις πτήσεων την Παρασκευή λόγω της απεργίας

Τροποποιήσεις πτήσεων την Παρασκευή λόγω της απεργίας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθηλωμένα παραμένουν σήμερα όλα τα αεροσκάφη, καθώς δεν πραγματοποιείται καμία πτήση από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο. Το αλαλούμ προκλήθηκε από τη συμμετοχή των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα, εκτός από τις σημερινές ακυρώσεις, να έχουν τροποποιηθεί και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης αρκετών πτήσεων χθες, αλλά και αύριο. Παρά τον απεργιακό κλοιό στον οποίο βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η χώρα, κανονικά κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ούτε με κάποια στάση εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τον κύκλο κινητοποιήσεων με τη σημερινή γενική απεργία, ενώ καλεί εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο, που διοργανώνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί και λοιποί εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια και ΕΚΑΒ, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα αντιμετωπίζονται έκτακτα περιστατικά στις μονάδες του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ). Η Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί τους εργαζομένους πλην των γιατρών (ΠΟΕΔΗΝ), διοργανώνει προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) καλεί το ιατρικό προσωπικό να λάβει μέρος στις πορείες και στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται ανά τη χώρα. Την απεργία της ΑΔΕΔΥ στηρίζουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Απεργιακά δελτία στα ΜΜΕ

Στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, ενώ θα μεταδίδονται, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, απεργιακά δελτία από τα ραδιόφωνα μεταξύ 13.15 και 13.30 και ένα 15λεπτο τηλεοπτικό απεργιακό δελτίο από τα κανάλια στις 20.00 για την ενημέρωση του κοινού.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και η ΕΣΗΕΑ.

Σε απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ αντίστοιχα.

* Η "Κ" δεν θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Θα κυκλοφορήσει και πάλι μεθαύριο, Σάββατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή