Ποτάμι: «Λουκέτο» σε άχρηστους οργανισμούς αντί φόρων

Ποτάμι: «Λουκέτο» σε άχρηστους οργανισμούς αντί φόρων

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια χώρα που εξακολουθεί και πληρώνει 826 άχρηστους δημόσιους οργανισμούς είναι αδιανόητο να βάζει νέους φόρους σε προϊόντα και υπηρεσίες που επιβαρύνονται ήδη με ΦΠΑ 23%. Και επειδή πολλοί αναρωτιούνται τι ακριβώς εξακολουθούμε και πληρώνουμε ως πολίτες, ιδού μερικά ονόματα οργανισμών που εξακολουθούν και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό: Ινστιτούτο Κρητικού Δικαίου, Παμπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πατρών, Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου, Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας. Ξέρετε πόσα χρήματα θα γλίτωνε το κράτος αν έκλεινε ή έστω συγχώνευε όλους αυτούς του άχρηστους οργανισμούς; 353 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!».

Με τα ενδεικτικά αυτά στοιχεία απάντησε χθες το Ποτάμι στη νέα φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προαναγγέλλοντας αύξηση στην τιμή της βενζίνης, αύξηση του φόρου στα κινητά τηλέφωνα, αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και των ποτών, αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και νέο τέλος ακόμη και σε όσους έχουν συνδρομητική τηλεόραση η οποία ήδη επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

«Ετοιμάζουν και άλλο έγκλημα σε βάρος των πολλών: αφού εξάντλησαν τα επικοινωνιακά τους τρικ και προκειμένου να κλείσουν την αξιολόγηση, επιλέγουν ως λύση μια νέα φοροεπιδρομή. Τους καλούμε να μην το πράξουν», τόνισε χθες το Ποτάμι και, επιδιώκοντας να εκθέσει την κυβέρνηση, την κάλεσε να ρίξει έστω μια ματιά στην πρόσφατη αναλυτική πρόταση που έκανε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, όχι μόνον παρουσιάζοντας 826 άχρηστους οργανισμούς, αλλά και εισηγούμενος συγκεκριμένα μέτρα για να περικοπούν αναίτιες κρατικές σπατάλες, αντί να αυξηθούν οι φόροι. «Δυστυχώς όμως, αυτό χρειάζεται τόλμη και κυρίως πολιτική βούληση για σύγκρουση με το πελατειακό κράτος και αυτή τη βούληση δεν τη διαθέτει η κυβέρνηση», έλεγαν χθες στη Σεβαστουπόλεως, καταγγέλλοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προτιμούν να τσακίζουν τους πάντες στους φόρους».

Παράλληλα, με συνέντευξη που παραχώρησε λίγο πριν από την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες (9,84), ο κ. Θεοδωράκης μετέφερε την πεποίθησή του ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν κατανοεί γιατί, αυτή ειδικά τη στιγμή, η κυβέρνηση επιλέγει μια αντιπαράθεση με το ΔΝΤ» και επέκρινε τον κ. Τσίπρα ότι έχει μπερδέψει την εθνική πολιτική της χώρας με τα παρωχημένα ιδεολογήματα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια να δημιουργεί άσκοπα εχθρούς αντί να χτίζει συμμαχίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή