Το Διαδίκτυο εθίζει σαν ναρκωτικό

Το Διαδίκτυο εθίζει σαν ναρκωτικό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οσοι δυσκολεύονται να διακόψουν τις ηλεκτρονικές συνομιλίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνους που δεν μπορούν να αρνηθούν ένα ακόμη ποτήρι οινοπνευματώδους ποτού, εμφανίζοντας ανάλογο εθισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Ολμπανι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που εμφανίζουν «σύνδρομο ανοργάνωτης χρήσης δικτυωμένων υπηρεσιών» (disordered SNS use), όσοι δηλαδή κάνουν υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταναλώνουν αλκοόλ ως μέθοδο συμμόρφωσης στις κοινωνικές επιταγές.

Με άλλα λόγια, κάποιος που ελέγχει διαρκώς τον λογαριασμό του στο Instagram, από φόβο μήπως χάσει κάτι, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να δεχθεί να καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, στην προσπάθειά του να μην απογοητεύσει τον κοινωνικό του κύκλο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η υπερβολική χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε νέους ανθρώπους μπορεί να σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Η μελέτη στηρίχθηκε σε 537 φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να περιγράψουν τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υποβλήθηκαν παράλληλα σε τεστ εκτίμησης κατανάλωσης οινοπνεύματος. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι το Διαδίκτυο είναι και αυτό ναρκωτικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή