Συνταξιούχος 1 στους 3 νέους διοικητές

Συνταξιούχος 1 στους 3 νέους διοικητές

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μία συνταξιούχος διοικητική υπάλληλος του ΕΣΥ και μία συνταξιούχος οδοντίατρος είναι μεταξύ των πρώτων επιλογών της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων.

Χθες, ύστερα από περίπου τέσσερις μήνες που τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι «ακέφαλα», το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τους πρώτους εννέα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που διορίζονται σε νοσοκομεία του Αιγαίου, καθώς και του Κιλκίς. Το πρώτο δείγμα γραφής των επιλογών είναι μάλλον φτωχό, αφού τρεις στους εννέα νέους διοικητές είναι συνταξιούχοι, ενώ μεταξύ των «εκλεκτών» συγκαταλέγονται και άτομα με γνωστή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να αποδειχθεί εάν πρόκειται για επιλογή του υπουργείου ή εάν δεν υπήρχαν καλύτεροι ή ισάξιοι από πλευράς προσόντων υποψήφιοι για τις συγκεκριμένες θέσεις. Την πρώτη φουρνιά νέων διοικητών συμπληρώνουν ένας χημικός, μία βιολόγος, μία επιθεωρήτρια υγείας, ένας πτυχιούχος στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων και δύο άτομα με πτυχίο/δίπλωμα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, διορίστηκαν οι πρώτοι εννέα διοικητές/ αναπληρωτές διοικητές σε νοσοκομεία με αυξημένες ανάγκες λόγω των προσφυγικών ροών. Ετσι, στο νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λέρου διοικήτρια αναλαμβάνει η Ελένη-Λύδα Σαρίκα, βιολόγος στο Α΄ Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Αλεξάνδρα, στο νοσοκομείο Σάμου-Ικαρίας ο Θεόφιλος Λάζαρος, χημικός που έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στο νοσοκομείο Μυτιλήνης η Αννα Ζερβού, συνταξιούχος υπάλληλος Π.Ε. διοικητικού λογιστικού στον τομέα υγείας, με περισσότερα από 20 έτη υπηρεσίας σε νοσοκομεία ως διοικητική υπάλληλος και προϊσταμένη διοικητικών υπηρεσιών, και στο ΓΝ/ΚΥ Λήμνου ο Θεόδωρος Μονοκρούσος, συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (13 έτη υπηρεσίας), με ειδικότητα οικονομολόγου (έχει εργαστεί και οκτώ έτη στον τραπεζικό τομέα).

Συνταξιούχος οδοντιατρικής του ΕΣΥ είναι η Αικατερίνη Χατζηστρατή, νέα διοικήτρια στο νοσοκομείο Ρόδου, που έχει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη διοίκηση μονάδων υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και θα συνεργαστεί με τον νέο αναπληρωτή διοικητή Σταμάτη Βασιλειάδη (σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του San Diego στις ΗΠΑ), ενώ η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου Κιλκίς είναι η Μαρία Βλάχου, πολιτικός μηχανικός με πολυετή υπηρεσία στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Στο νοσοκομείο/ Κέντρο Υγείας αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Εμμανουήλ Βόλος, πτυχιούχος Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, και στο νοσοκομείο Κω νέος αναπληρωτής διοικητής είναι ο Νεκτάριος Γεωργαντής διπλωματούχος, μηχανικός Η/Υ και πληροφορικής.

Αυτοί οι νέοι διοικητές επιλέχθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κατόπιν εισήγησης της ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει συσταθεί και η οποία προτείνει τους δύο καλύτερους υποψήφιους ανά θέση, με βάση τα βιογραφικά και την έκβαση της προσωπικής συνέντευξης. Συνολικά, η Επιτροπή έχει κληθεί να βρει τους κατάλληλους για 75 θέσεις διοικητών και 71 θέσεις αναπληρωτών διοικητών. Οι πρώτοι εννέα βρέθηκαν, μένουν μόλις… 135.

Επόμενο στάδιο είναι η επιλογή των «επικρατέστερων» για διοικητές και αναπληρωτές διοικητές μεγάλων νοσοκομείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης και γενικό γραμματέα Υγείας Πέτρο Γιαννουλάτο, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Μαΐου. Ηδη οι υποψήφιοι γι’ αυτές τις θέσεις καλούνται να περάσουν τη δοκιμασία της προσωπικής συνέντευξης.

Πρόκειται για το «βαρύ πυροβολικό», καθώς, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα και καλύτερα βιογραφικά. «Θα είχαμε τελειώσει νωρίτερα, αλλά προσπαθούμε να εξαντλήσουμε τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε χθες ο Πέτρος Γιαννουλάτος, και διευκρίνισε «εάν εγώ είμαι σε ένα νοσοκομείο υποψήφιος και πάω σε κρίση, και μπροστά μου είναι ο Ναπολέοντας, έχασα. Μπορεί όμως στη δεύτερη και στην τρίτη μου επιλογή να είμαι εγώ ο Ναπολέοντας. Αν λοιπόν με απορρίψεις με την πρώτη, με αδικείς. Προσπαθούμε λοιπόν να δούμε σχεδόν όλους τους ικανούς υποψηφίους σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, μετά του Πειραιά και μετά της Θεσσαλονίκης, ώστε αυτοί που έχουν τα περισσότερα προσόντα να μην αδικηθούν», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή