49 χρόνια πρίν… 13-IV-1967

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: Γενικήν δοκιμήν των ταραχών που σχεδιάζουν να προκαλέσουν την προσεχή Κυριακήν κατά την προσπάθειαν να πραγματοποιήσουν την απαγορευθείσαν «μαραθώνιον πορείαν ειρήνης», επεχείρησαν χθες η αριστερά και η κεντροαριστερά. Προς τούτο εχρησιμοποιήθη η «σκληρά ομάς κρούσεως» αποτελουμένη από 3.000 περίπου εκ των πολλών δεκάδων χιλιάδων οικοδόμων της περιοχής πρωτευούσης. Διαρκούσης της χθεσινής 24ώρου απεργίας των, οι οικοδόμοι ούτοι συνεκεντρώθησαν την 10ην πρωινήν εις το θέατρον «Περοκέ», όπου ωμίλησαν διάφοροι εκ των στελεχών. Παρά την δοθείσαν υπό των επικεφαλής υπόσχεσιν ότι η συγκέντρωσις θα διαλυθή ησύχως, οι οικοδόμοι επεχείρησαν πορείαν εν διαδηλώσει και όταν έφθασαν προ της αστυνομικής ζώνης, πριν ή οι αστυνομικοί κινηθούν προς διάλυσίν των, επετέθησαν αιφνιδιαστικώς εναντίον των διά λίθων, ξύλων κ.λπ. Επηκολούθησαν συμπλοκαί κατά την διάρκειαν των οποίων ετραυματίσθησαν 51 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων ο αστυνομικός διευθυντής κ. Κ. Τασιγιώργος και οι αστυνομικοί διευθυνταί κ.κ. Κάκος και Κασίμης, και 34 οικοδόμοι. Εκ των τραυματιών αστυνομικών παρέμειναν προς νοσηλείαν εις τα νοσοκομεία οι 9 και εκ των οικοδόμων οι 17. Συνελήφθησαν ως πρωταίτιοι των επεισοδίων 60 εκ των οποίων εκρατήθησαν 40. Εκ τούτων 7 είναι μέλη της οργανωτικής επιτροπής της συγκεντρώσεως. Τα υπόλοιπα 8 μέλη της οργανωτικής επιτροπής καταζητούνται.

«ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»: Νέα Υόρκη, 12.- Το έργον «Ιλυα ντάρλινγκ» (Ποτέ την Κυριακή) σε σκηνοθεσίαν Ζυλ Ντασσέν επέτυχεν και εις το Μπρόντγουαιη. Οι Αμερικανοί εγοητεύθησαν από την κ. Μελίναν Μερκούρη και από την μουσικήν του κ. Μάνου Χατζηδάκη. Το παίξιμον του Νίκου Κούρκουλου ήτο δυνατόν και με γοητείαν.

ΜΠΕΚΕΤ ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟΥ: Η Κρατική Σκηνή Θεσσαλονίκης [ΚΘΒΕ] παρουσιάζει σήμερον Πέμπτην το έργον «Τέλος του Παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ, που αναβιβάζεται κατά μετάφρασιν Κ. Σκαλιόρα, σκηνοθεσίαν Χριστίνας Τσίγκου και με σκηνογραφίας – ενδυμασίας Γιάννη Τσαρούχη. Εμφανίζονται οι Θ. Τζενεράλης, Αλ. Πέτσος, Αλίκη Ζωγράφου και Ν. Τσακίρογλου.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: Συναυλία έργων ηλεκτρονικής μουσικής δίδεται την προσεχή Τρίτην εις την αίθουσαν της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως από το «Συγκρότημα Συγχρόνου Μουσικής» υπό την διεύθυνσιν του κ. Θ. Αντωνίου. […] Αφηγήτρια θα είναι η κ. Ολγα Τουρνάκη.

Γ. Π. ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Απόψε ώραν 7 θα ομιλήση εις την Πάντειον ο κ. Γ. Σαββίδης με θέμα: «Η πολιτική αίσθηση στον Καβάφη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή