Μείωση ενοικιάσεων Ι.Χ. από ξένους τουρίστες

Μείωση ενοικιάσεων Ι.Χ. από ξένους τουρίστες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Boυτιά» σημείωσαν οι κρατήσεις από το εξωτερικό για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη χώρα μας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ελλάδος. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Μαγγιώρος, εκτιμά ότι η πτώση των κρατήσεων για το εν λόγω δίμηνο φθάνει σε ποσοστό έως 20% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Οπως δήλωσε στην «Κ», ο κλάδος των επιχειρήσεων ενοικιάσεων αυτοκινήτων προσδοκά, πλέον, στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής για την ανάκαμψη της αγοράς κατά τη φετινή σεζόν. Χθες πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η 30ή γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου. Ο κ. Μαγγιώρος στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η παρατεταμένη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα και η επιβολή των capital controls, η γενικότερη πολιτική αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το προσφυγικό, το ασταθές οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον και η αδυναμία χρηματοδότησης από τα πιστωτικά ιδρύματα, αποτελούν προβλήματα δυσεπίλυτα που έχουν φέρει πολλές επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτου σε αδιέξοδο.

Σε σχέση με τις επιβαρύνσεις που διαρκώς αυξάνονται, τόνισε ότι έχουν δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα στις επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και ανανέωση του στόλου τους. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η παραοικονομία και στον χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων έχει πάρει μεγάλη έκταση, ενώ οι έλεγχοι είναι ελλιπείς και μη αποτελεσματικοί. Επίσης, άσκησε κριτική για την απόφαση αύξησης της ηλικίας των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στα 12 χρόνια και για την υποχρέωση επικόλλησης σήματος στα αυτοκίνητα που ενοικιάζονται με οδηγό.

Να σημειωθεί ότι ο κλάδος αριθμεί περισσότερες από 2.000 εταιρείες που διαχειρίζονται 140.000 αυτοκίνητα και απασχολούν περίπου 25.000 εργαζόμενους, μόνιμους και εποχικούς. Από το σύνολο των ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων πέρυσι το 40% έγινε από το κλάδο ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Επιπλέον, από τις συνολικές εταιρικές ταξινομήσεις που έγιναν το 2015, οι ταξινομήσεις από τον κλάδο ξεπέρασαν το 80%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή