Σομαλία: Τουλάχιστον 200 νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Αιγύπτου

Σομαλία: Τουλάχιστον 200 νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Αιγύπτου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόσιοι με τριακόσιοι Σομαλοί πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν παράνομα στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σομαλίας, επικαλούμενη στοιχεία που συγκέντρωσε τις δύο τελευταίες ημέρες.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένο αριθμό καθώς όλοι ταξίδευαν παράνομα, αλλά υπολογίζουμε ότι ήταν περίπου 200-300 άνθρωποι», δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της Σομαλιάς στο πρακτορείο Reuters επισημαίνοντας ότι «το σκάφος μετέφερε ενδεχομένως περίπου 500 άτομα, εκ των οποίων 200-300 ήταν Σομαλοί και οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεκροί».

Για τραγωδία με εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στη Μεσόγειο έκαναν λόγο νωρίτερα και ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και ο πρέσβης της Σομαλίας στην Αίγυπτο.

Τα πρώτα στοιχεία έκαναν λόγο για σκάφη στο οποία επέβαιναν 400 άτομα που ανατράπηκαν ανοιχτά της Αιγύπτου. Τα πλεούμενα είχαν ως προορισμό την Ευρώπη, πιθανότατα την Ιταλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών λέγοντας:

«Το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάολο Τζεντιλόνι αναφερόμενος στους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων ανοικτά της Λιβύης τον Απρίλιο 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή