Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά των ελεγκτών του μετρό

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά των ελεγκτών του μετρό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόματα ερμητικά κλειστά στους κόλπους των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχουν προκαλέσει τα κρούσματα επιθέσεων κατά ελεγκτών κομίστρου της εταιρείας. Μετά τις επιθέσεις σε σταθμούς, τους βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων, εκδηλώσεις βίας κατά ελεγκτών και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και διευθύνσεων ελεγκτών του μετρό, ακόμη ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα φαινόμενα στοχοποίησης του μηχανισμού ελέγχου του μετρό. Το περασμένο Σάββατο άγνωστοι έγραψαν στον τοίχο του σπιτιού μιας εργαζόμενης των ΣΤΑΣΥ στον τομέα ελέγχου εισιτηρίων, τη φράση «Ρουφιάνα ελέγκτρια μένει εδώ. Εξω από τη γειτονιά». Είχαν προηγηθεί άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά, στα σπίτια δύο ακόμη γυναικών ελεγκτών του μετρό, λίγες ημέρες νωρίτερα.

«Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τα περιστατικά, αισθανόμαστε ότι θα στοχοποιηθούμε ακόμη περισσότερο» εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ανακοίνωση της εταιρείας. «Η εταιρεία δεν θα μπει σε “διάλογο” με όλους αυτούς που με ναζιστικές πρακτικές επιδιώκουν την τρομοκράτηση εργαζομένων που κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Η δημοσιότητα είναι η “τροφή” των ομάδων αυτών και στην επικίνδυνη τακτική τους θα απαντήσει με κάθε έννομο μέσο σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία».

Σε απάντηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με το περιστατικό δημοσιοποίησης των ονομάτων ελεγκτών, ο διευθύνων σύμβουλος των ΣΤΑΣΥ, Π. Βόγκας, ανέφερε ότι «στις 14/12/2015, στον σταθμό Ομόνοια άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ομάδα ελεγκτών, κτύπησαν και τραυμάτισαν ελεγκτές και τους πήραν προσωπικά είδη. Στα κλαπέντα προσωπικά αντικείμενα υπήρχε και το πρόγραμμα βαρδιών των ελεγκτών με τα ονόματά τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή