Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από Σόιμπλε

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από Σόιμπλε

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική τού μια στο καρφί και μια στο πέταλο εφαρμόζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ενώ είπε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς έχει σημειωθεί πρόοδος, ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι έχει αμφιβολίες για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και επανέφερε τη γνωστή θέση για προσωρινή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ερωτηθείς σε συνέδριο στο Βερολίνο για το εάν το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα επιτύχει, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως «δεν είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει. Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της εξωτερικής υποτίμησης», φέρεται να είπε.

«Επίσης πιστεύω ότι η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας φέτος δεν θα είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, έχουμε σημειώσει πρόοδο», υποστήριξε. Ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως οι Ελληνες για πρώτη φορά συμφώνησαν να δεχθούν ανθρώπους από άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, προκειμένου να εργαστούν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Και έκλεισε με μια φράση που μάλλον ακούγεται ειρωνική: «Οι Ελληνες θα βιώσουν τώρα πώς είναι μία σύγχρονη διοίκηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή