Επανάσταση στη φέτα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μίνιμουμ χρονικό διάστημα που ορίζει ο νόμος για την ωρίμαση της φέτας είναι 3 μήνες. Αυτό ακολουθεί συνήθως η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών, αυτό έκαναν και οι Κωσταρέλοι. Μέχρι που ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό να πειραματίζονται.

Πού κατέληξαν; Στην παραγωγή σκληρής βαρελίσιας φέτας ωρίμασης 6, 12, 18 μηνών. Στην αγορά θα κυκλοφορήσει η 12μηνης ωρίμασης, που είχα την τύχη να δοκιμάσω πριν από το λανσάρισμά της.

Πρόκειται για ένα σπάνιο, απίθανο τυρί, με πολύπλοκη γεύση, πικάντικο, καθόλου αλμυρό, με δυνατή επίγευση που διαρκεί για ώρα. Ισορροπημένο, όχι επιθετικό. Η παρασκευή του γίνεται με τρόπο τέτοιο που εξασφαλίζει ότι το τυρί δεν θα γίνει λύσσα με την πολύμηνη παραμονή του μέσα στην άρμη.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, γίνονται οι αποστολές των πρώτων παραγγελιών. Θα το βρίσκουμε σε κομμάτια συσκευασμένα σε vacuum στα πωλητήρια τροφίμων των αεροδρομίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε ορισμένα παντοπωλεία και στα καταστήματά τους. Στόχος τους, όπως με πληροφορεί ο Κυριάκος Κωσταρέλος, είναι το εξωτερικό. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Στα πρατήρια του τυροκομείου Κωσταρέλος.

Διευθύνσεις καταστημάτων:

  • Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Αθήνα, T: 210 7259000
  • Λεωφ. Πεντέλης 46, Βριλήσσια, T: 210 8104470
  • Λ. Μαραθώνος 96, Παλλήνη, T: 210 6664559
  • 26ο χλμ Λεωφ. Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο, (τυροκομέιο-πρατήριο), T: 2299 025569
  • Παπακωνσταντίνου 16, Μαρκόπουλο, T: 2299 025319
  • Κεντρική πλατεία Μαρκοπουλου, Μαρκόπουλο, T: 2299 023347
  • Λ. Γρεγου 4, Πόρτο Ράφτη, T: 2299 085748

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή