Στη Λέσβο η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια

Στη Λέσβο η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Λέσβο βρίσκεται η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια. Η βασίλισσα Ράνια επισκέφθηκε τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ανοιχτό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δήμου Λέσβου ως προσκεκλημένη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της έστειλε το μήνυμα ότι θα πρέπει πλέον να αναζητηθούν «νόμιμα» μονοπάτια προς την Ευρώπη, ενώ αναφερόμενη στη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ανησυχία της λέγοντας ότι πλέον οι πρόσφυγες θα αναγκάζονται να επιλέγουν πιο επικίνδυνες διαδρομές.

Τέλος, η βασίλισσα Ράνια απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη βοήθεια από ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η Ράνια αλΓιασίν όπως είναι το όνομα της, είναι Παλαιστίνια με καταγωγή από το Κουβέιτ και μάχεται συχνά για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και για το δικαίωμα πρόσβασης ανθρώπων στην εκπαίδευση και την υγεία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή