Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό!

Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό!

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και αυτό το Πάσχα η προσοχή στους δρόμους είναι απαραίτητη!
Η υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης εξασφαλίζει σε εμάς και τους συμπολίτες μας την ασφάλεια. Γιατί η ασφάλεια όλων μας είναι πολύ πιο σημαντική από το να στείλουμε ένα μήνυμα ή να πάρουμε ένα τηλεφώνημα την ώρα που οδηγούμε. 

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή. Παρόλα αυτά όμως, το 26% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν.

Στην Ελλάδα, αντίστοιχα όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί. 

Η κα Βάσω Δανέλη-Μυλωνά, από το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.), σε έρευνα του Ινστιτούτου που διεξήχθη το 2015 στην Ελλάδα
επισημαίνει, ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφαλείας κ. Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός Ιαβέρης, αναφέρει ότι στην  Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ τεράστιο είναι το κόστος σε υλικές ζημιές.

Η COSMOTE  μέσω του online video θέλει να αφυπνίσει όλους τους οδηγούς με το μήνυμα «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό» και υλοποιεί μια σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης του κοινού δείχνοντας τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Ο Διευθυντής Marketing Communications της COSMOTE, κ. Χάρης Κονίνης δήλωσε ότι « Η κινητή τηλεφωνία σώζει ζωές. Προϋπόθεση, όμως, είναι να τη χρησιμοποιούμε υπεύθυνα. Με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς για να προσέχουν το δρόμο, όχι το κινητό τους. Είναι ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες».  

Ας κάνουμε λοιπόν αυτό που όλοι παραδέχονται αλλά δεν το κάνουν πράξη. «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό». Ενα μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο!
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή