Η διαδραστική εφαρμογή Panelsensor

Η διαδραστική εφαρμογή Panelsensor

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για μια διαδραστική εφαρμογή που αναδείχθηκε νικητής «Supporter» του διαγωνισμού Business IT Excellence της COSMOTE.  Είναι ιδανική για συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εταιρικές συναντήσεις και λειτουργεί σαν ένα social media network. Προσφέρει ένα κλειστό περιβάλλον επικοινωνίας που βασίζεται στην ανωνυμία, έτσι ώστε το κοινό να συμμετέχει ενεργά και να εκφράζεται «ανοιχτά».

Στα χέρια των διοργανωτών εκδηλώσεων και συνεδρίων, η εφαρμογή μετατρέπεται σε ένα δυναμικό εργαλείο βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, με στόχο να αυξήσει τα έσοδα τους από χορηγίες και να δημιουργήσει θετική εντύπωση στους συμμετέχοντες.

Πως λειτουργεί; Το κοινό μπορεί να συμμετέχει με τη δική του συσκευή (smartphone, tablet ή laptop) και να κάνει ερωτήσεις προς τους ομιλητές, να απαντάει σε σφυγμομετρήσεις και ψηφοφορίες σε πραγματικό χρόνο, να τοποθετείται με σχόλια σε ερωτήσεις άλλων συμμετεχόντων αλλά και στη παρουσίαση του ομιλητή και, στο τέλος, να αξιολογήσει συνολικά το συνέδριο ή την εκδήλωση.  Όλα αυτά γίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού που δίνει τη δυνατότητα στους διοργανωτές να καταγράψουν αποτελέσματα και συμπεράσματα σε ένα αρχείο excel.

Για τους χορηγούς, η εφαρμογή αποτελεί ένα νέο κανάλι προβολής, μέσα από το οποίο επιτυγχάνουν αποτελεσματικότερη προβολή, έγκαιρη συλλογή σημαντικής πληροφορίας αλλά και μετρήσιμα αποτελέσματα της καμπάνιας και της χορηγίας τους.

Η διαχείριση της εφαρμογής γίνεται εύκολα από ένα άτομο της οργανωτικής ομάδας αλλά μπορεί και να γίνει από εξειδικευμένο άτομο της Panelsensor.

Η διαδραστική εφαρμογή Panelsensor-1

Με την εφαρμογή Panelsensor σε συζήτηση/παρουσίαση το κοινό μπορεί να κάνει ανώνυμα τις ερωτήσεις του και να επιλέγει τις πιο σημαντικές κάνοντας like σε αυτές που προτιμά, αλλά και να τοποθετείται με σχόλια (Q&A). Σε ψηφοφορίες, το κοινό μπορεί να ψηφίζει και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στη κεντρική οθόνη σε πραγματικό χρόνο (Real-time polls), ενώ σε έρευνες οι φόρμες αξιολόγησης ή τα ερωτηματολόγια συμπληρώνονται εύκολα από το κινητό και τα αποτελέσματα είναι άμεσα προσβάσιμα από τον διοργανωτή. Επίσης τα Custom messages που διαχωρίζονται σε δυο τύπους μηνυμάτων, της οργανωτικής ομάδας και των χορηγών, μπορούν να περιέχουν ενεργά urls για να κατευθύνουν το κοινό σε προκαθορισμένη σελίδα. Η δυναμική οθόνη του Panelsensor εμφανίζει τις πιο σημαντικές ερωτήσεις αλλά και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών στην κεντρική οθόνη (Presentation Wall), όπου υπάρχει χώρος προβολής για τους χορηγούς αλλά και για το λογότυπο του συνεδρίου. Η πιο δημοφιλής έκδοση της εφαρμογής ενισχύοντας το branding της κάθε εταιρείας ονομάζεται White Label. Εδώ η εφαρμογή προσαρμόζεται στα χρώματα και στο λογότυπο του συνεδρίου ή της εταιρείας, δίνοντας ένα προσωποποιημένο χαρακτήρα. Τέλος με το πάτημα ενός κουμπιού οι διοργανωτές έχουν ολόκληρη ανάλυση του συνεδρίου (Report) και μπορούν εύκολα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Μετά από συμμετοχή σε περισσότερα από 100 συνέδρια σε πάνω από 10 χώρες του κόσμου, η Panelsensor κατά μέσο όρο καταφέρνει να αυξήσει τη συμμετοχή του κοινού κατά 65%, αλλά και τον αριθμό των ερωτήσεων κατά 142%, ενώ δημιουργούνται πάνω από 1.200 ενέργειες αλληλεπίδρασης.

Από τη μεριά της, η COSMOTE, με πρωτοβουλίες όπως ο διαγωνισμός Business IT Excellence, συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και προωθεί καινοτόμες λύσεις από το χώρο του Internet of Things, δίνοντας τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη σε επιχειρήσεις που έχουν να πουν κάτι «φρέσκο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή