Δίωξη του προϊσταμένου πολεοδομίας Μυκόνου

Δίωξη του προϊσταμένου πολεοδομίας Μυκόνου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση κατηγορείται ο προϊστάμενος της πολεοδομικής υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου. Συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα είχαν συλληφθεί για την ίδια υπόθεση ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου και δύο χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων (ηλικίας ηλικίας 37, 52 και 58 ετών) που εκτελούσαν χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο όπου ίσχυε διακοπή εργασιών από το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μετά τις πρώτες συλλήψεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου εξέδωσε και έστειλε έγγραφο στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ψευδώς, ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο. Ο προϊστάμενος της πολεοδομίας συνελήφθη και ακολούθησαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, τόσο στο γραφείο όσο και το σπίτι του, όπου βρέθηκαν:

• Στο γραφείο του ο φάκελος της υπό έρευνας πολεοδομικής υπόθεσης.

• Στο σπίτι του, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, στοιχείων και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων.

Τα σκαπτικά μηχανήματα και τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή