Χωρίς οπαδούς αλλά με Ελληνα διαιτητή ο τελικός Κυπέλλου

Χωρίς οπαδούς αλλά με Ελληνα διαιτητή ο τελικός Κυπέλλου

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκη καθορίστηκαν οι βασικές λεπτομέρειες του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, που θα γίνει το Σάββατο 7 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητής του τελικού, που θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, θα είναι ο Τ. Σιδηρόπουλος. Βοηθοί του, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι οι Λ. Δημητριάδης και Δ. Ευθυμιάδης, που «χρησιμοποιεί» στους διεθνείς αγώνες, που ορίζεται από την UEFA. Πρόσθετοι βοηθοί θα είναι διαιτητές από τον πίνακα των διεθνών, που όμως δεν καθορίστηκαν.

Η απόφαση για τον Σιδηρόπουλο ελήφθη έπειτα από αίτημα του προέδρου της ΕΠΟ. Πριν από περίπου δέκα ημέρες, δυνάμει της συμφωνίας του αρμόδιου υπουργείου με τη FIFA και την ΕΠΟ, προκειμένου να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί το Κύπελλο, ο κ. Κοντονής έστειλε έγγραφο στην ΕΠΟ, ζητώντας να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την έλευση ξένου διαιτητή για τον τελικό.

Ο Γκιρτζίκης ήταν εξαρχής αρνητικός και μάλιστα φέρεται να είπε στον επικεφαλής του κλιμακίου της FIFA, Κ. Κουτσοκούμνη, που ήταν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, ότι σε περίπτωση που ο Κοντονής επιμείνει, θα εκδώσει ανακοίνωση στήριξης στους Ελληνες διαιτητές και θα διαχωρίσει τη θέση του.

Στη συνάντηση που έγινε χθες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να υποστήριξε ότι η έλευση ξένου διαιτητή για τον τελικό θα είναι μειωτική πράξη για τους Ελληνες διαιτητές και πρότεινε να οριστεί ο Τ. Σιδηρόπουλος, με το επιχείρημα ότι είναι στην κατηγορία «ελίτ» της UEFA και έχει επιλεγεί να είναι στο EURO 2016 ως τέταρτος διαιτητής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δέχθηκε και η συμφωνία στο πρόσωπο του διαιτητή, που σημειωτέον, η ΕΠΟ απέφυγε φέτος να τον ορίζει στα κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, επετεύχθη.

Φέτος, ο Σιδηρόπουλος έχει διευθύνει μόλις δύο και μάλιστα αδιάφορα παιχνίδια του Ολυμπιακού: Τον αγώνα Χανιά – Ολυμπιακός 1-4 για το Κύπελλο και τον αγώνα Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-5 στην 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ισάριθμοι είναι και οι αγώνες της ΑΕΚ που έχει διαιτητεύσει φέτος ο Σιδηρόπουλος. Πρόκειται για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1 την 4η αγωνιστική και τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ – Λεβαδειακός 2-0.

Οπως προαναφέρθηκε, αποφασίστηκε ο τελικός να γίνει χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Θα εκδοθούν προσκλήσεις που θα διατεθούν ως εξής:

Α) Στις δύο ομάδες θα δοθούν από 30 προσκλήσεις.

Β) Η ΕΠΟ θα διαθέσει 250 προσκλήσεις. Οι 160 θα δοθούν στις Ενώσεις (τρεις για κάθε ΕΠΣ), 30 θα δοθούν στη Σούπερ Λίγκα, ενώ οι υπόλοιπες θα δοθούν σε χορηγούς της Ομοσπονδίας.

Την παραμονή του αγώνα θα δοθεί λίστα στην αστυνομία με τα ονόματα όσων θα έχουν προσκλήσεις, που θα είναι ονομαστικές και με ΑΜΚΑ. Η είσοδος στο ΟΑΚΑ θα γίνεται έπειτα από έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή