Σενάρια για εκλογές κυκλοφορούν στον γερμανικό Τύπο

Σενάρια για εκλογές κυκλοφορούν στον γερμανικό Τύπο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβολή του Eurogroup της Μ. Πέμπτης και στο ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος. Οπως σημειώνει η Deutsche Welle, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πιθανότητα διεξαγωγής νέων εκλογών. Η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου σημειώνει: «Υπάρχουν ήδη φήμες ότι ο Αλ. Τσίπρας προχωράει σε τακτικισμούς και προκαλεί νέες εκλογές. Εάν τις έχανε θα έπρεπε οι συντηρητικοί να εφαρμόσουν το δικό του αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας. Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν τον Τσίπρα με την ψήφο των βουλευτών τους».

Επιπλέον, η εφημερίδα γράφει: «Διολισθαίνουμε και πάλι σιγά σιγά σε ένα αδιέξοδο, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών. Κάθε μέρα που περνάει, η Αθήνα έρχεται πιο κοντά στη χρεοκοπία. Τα ταμεία είναι σχεδόν άδεια. Η Αθήνα συγκέντρωσε και τα τελευταία αποθεματικά των δημόσιων ταμείων. Ακόμα και το Κοινοβούλιο μεταβίβασε στην κεντρική τράπεζα 67 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τα ελληνικά μίντια».

Στο ενδεχόμενο νέων εκλογών αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία γράφει: «Μετά την προσωρινή αποτυχία των συνομιλιών για το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να καταθέσει αίτημα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Αυτό ανέφεραν χθες το βράδυ πολλά ελληνικά ΜΜΕ επικαλούμενα το γραφείο του πρωθυπουργού… Στην Αθήνα εικάζουν πως ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να προκηρύξει νέες εκλογές».

«Η Ελλάδα στοχεύει σε Σύνοδο Κορυφής» είναι ο τίτλος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, που γράφει ότι «στην Αθήνα επικρατεί απογοήτευση για το γεγονός ότι οι δανειστές υπό την πίεση του ΔΝΤ συναίνεσαν στο να πάρει η ελληνική κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Το Spiegel σημειώνει στην ηλεκτρονική του σελίδα ότι «ο Αλ. Τσίπρας φέρνει στη συζήτηση μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.» και τονίζει: «Η Ελλάδα χρειάζεται φρέσκο χρήμα, αλλά οι διαπραγματεύσεις προς το παρόν απέτυχαν. Η κυβέρνηση Τσίπρα πιέζει για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ενώ υπάρχουν εικασίες για νέες εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή