Παπακωνσταντίνου: «Τα στελέχη που αναφέρω παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Παπακωνσταντίνου: «Τα στελέχη που αναφέρω παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να ζήτησαν από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να «δώσει» τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραμένουν και σήμερα στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε χθες ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε παράλληλες συνεντεύξεις του (ΣΚΑΪ, Βήμα FM), στις οποίες κλήθηκε να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για όσα γράφει στο βιβλίο του «Game Over», στο οποίο περιγράφει τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα όπως τα έζησε.

Ετσι, όταν κλήθηκε να κατονομάσει ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν –όπως αναφέρει στο βιβλίο του– να έρθουν σε μια συναλλαγή μαζί του, απέφυγε να πει τα ονόματα, αλλά άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι από εκείνα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση το προηγούμενο καλοκαίρι. «Δεν πρόκειται να μπω στη συζήτηση ποιος ήταν ή δεν ήταν, αν ήταν ο Α ή ο Β. Θα παρατηρήσατε, όμως, ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση δεν διαψεύστηκε η συνάντηση. Ειπώθηκε κάτι περί αναξιοπιστίας, ότι “έκρυβαν τα στικάκια” κ.λπ., αλλά η συνάντηση δεν διαψεύστηκε. Μένω λοιπόν σ’ αυτό. Το βιβλίο τελείωσε τον Απρίλιο του 2016, και η αναφορά είναι για “στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ερωτηθείς, τέλος, για το νέο μνημόνιο υποστήριξε ότι η χώρα «δεν το χρειαζόταν, καθώς το υπέγραψε όταν ο προϋπολογισμός ήταν πλεονασματικός» και χαρακτήρισε το αίτημα για το πακέτο έξτρα μέτρων «απότοκο της έλλειψης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή