Ανοικτό στο ενδεχόμενο συμπράξεων το Ποτάμι

Ανοικτό στο ενδεχόμενο συμπράξεων το Ποτάμι

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σύρει τη χώρα σε εκλογές χωρίς να κλείσει την αξιολόγηση, πιθανότατα θα βρει απέναντί του ενωμένα τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης. Η είδηση αυτή, που αφήνει για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο σύμπραξης του Ποταμιού με τη Ν.Δ., προέκυψε από συνέντευξη που παραχώρησε (Βήμα FM) ο κ. Στ. Θεοδωράκης. «Αυτή τη στιγμή εκλογές σημαίνει σύγκρουση με την Ευρώπη, σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε τα 6 δισ. που έχουμε συμφωνήσει, και επομένως η χώρα θα είναι στον αέρα», είπε, και στο ευθύ ερώτημα για τη στάση που θα επιλέξει ο ίδιος σε μια τέτοια περίπτωση ήταν ξεκάθαρος: «Αν έχουμε τέτοιες εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλα τα σενάρια και να σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον του καθενός».

Η απάντηση αυτή του κ. Θεοδωράκη προέκυψε μία μόλις ημέρα μετά τις διαρροές από τη Σεβαστουπόλεως ότι οι εργασίες στην επιτροπή διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρούν, όπως θα επιθυμούσε το Ποτάμι. Η αίσθηση που υπάρχει στους συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη είναι ότι οι εκπρόσωποι της Χαρ. Τρικούπη έχουν ως στόχο τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας κομμάτων υπό την κ. Φώφη Γεννηματά, ευελπιστώντας να ενδώσει και το Ποτάμι υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων. «Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε ένα πλυντήριο για πρώην υπουργούς που θέλουν να επανέλθουν στα πράγματα», τόνισε χθες ο κ. Θεοδωράκης, ενώ μέσω συνεργατών του προσέθετε ότι, «αν ο διάλογος γίνεται για να αναδιανεμηθούν οι έδρες του ΠΑΣΟΚ και να συντριβούμε όλοι μαζί, προτιμούμε να συντριβούμε και μόνοι μας».

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωράκης διαφοροποιήθηκε πλήρως χθες από την κ. Γεννηματά και ως προς το ενδεχόμενο σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια νέα κυβέρνηση. Ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μέτρα που ουσιαστικά θα σημάνουν μια καινούργια οπισθοδρόμηση της οικονομίας» και κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη «όπως έστρωσαν να κοιμηθούν».

Ολα τούτα επανατροφοδοτούν, βέβαια, τα σενάρια συνεργασίας του Ποταμιού με τη Ν.Δ., που καλώς ή κακώς είχαν επισκιασθεί από την εν εξελίξει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ. Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι σημαίνοντα στελέχη της Ν.Δ. ενθαρρύνουν εδώ και καιρό τη σύγκλιση των δύο κομμάτων, μεταφέροντας ως δεδομένη την απόφαση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη να παραχωρήσει στους βουλευτές του Ποταμιού ένα είδος πολιτικής αυτονομίας εντός του κόμματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή