Η Μπιγιονσέ… αγρίεψε και κερνάει «λεμονάδα»

Η Μπιγιονσέ… αγρίεψε και κερνάει «λεμονάδα»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ακούμε την προσωνυμία «βασίλισσα της ποπ», το μυαλό πηγαίνει κατευθείαν στη Μαντόνα. Ωστόσο, την τελευταία πενταετία (τουλάχιστον) είναι φανερό πως τα σκήπτρα έχουν αλλάξει χέρια. Και αυτό γιατί ο άτυπος τίτλος ανήκει πλέον δικαιωματικά στην Μπιγιονσέ, τη σταρ με το μεγαλύτερο εκτόπισμα παγκοσμίως, μακράν μάλιστα της δεύτερης. Ξεκινώντας από τις σούπερ επιτυχημένες Destiny’s Child, η Μπιγιονσέ είναι σήμερα κάτι πολύ παραπάνω από μια δημοφιλής ποπ τραγουδίστρια. Μεγαλύτερη απόδειξη, ο τελευταίος της δίσκος με τίτλο «Lemonade», ο οποίος ήρθε να ταράξει τα (υπερβολικά) στάσιμα νερά της mainstream μουσικής βιομηχανίας.

Οργισμένo δημόσιο «κράξιμο» στις ατασθαλίες του συζύγου της, Jay-Z, γενναία αποκάλυψη των προσωπικών της δαιμόνων και δυναμικό μανιφέστο υπέρ των μαύρων γυναικών, το νέο άλμπουμ καταδεικνύει ακριβώς την παγκοσμίου βεληνεκούς προσωπικότητα της δημιουργού του. Και η μορφή όμως της κυκλοφορίας δεν είναι η συνηθισμένη. Εκτός από τα 12 μουσικά του κομμάτια, το «Lemonade» συνοδεύεται επιπλέον από ένα ωριαίο φιλμ, παραγωγής HBO, στο οποίο η ίδια η Μπιγιονσέ πρωταγωνιστεί ως πληγωμένη Αφροαμερικανή εκδικήτρια, η οποία αναλαμβάνει να αποδώσει δικαιοσύνη για όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Ανεξάρτητα εάν κάποιος συμφωνεί με το μήνυμα που μεταφέρει ή την έντασή του, το σίγουρο είναι πως η τοποθέτηση της ποπ καλλιτέχνιδος δεν περνάει απαρατήρητη. Αντιθέτως, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική κοινωνία, η οποία άλλωστε βρίσκεται και ενόψει πολιτικών εξελίξεων. Η Μπιγιονσέ, πάντως, τάσσεται στο πλευρό της Χίλαρι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή