Σωρεία παραβάσεων σε σφαγεία και χονδρεμπόρους κρεάτων

Σωρεία παραβάσεων σε σφαγεία και χονδρεμπόρους κρεάτων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από ελέγχους σε επιχειρήσεις που παράγουν, εμπορεύονται και συσκευάζουν κρέας και παράγωγά του, προέκυψε σωρεία παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι ξεκίνησαν ενόψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα και αποτελούν μια συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομίας, με τη βοήθεια των τοπικών Αστυνομικών Αρχών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχείρησης χονδρικού εμπορίου, επεξεργασίας και συντήρησης κρέατος στην Αττική όπου διαπιστώθηκαν παρατυπίες αναφορικά με την μη τήρηση των όρων υγιεινής, και κατά τον έλεγχο κατεστράφησαν συνολικά πεντακόσια τριάντα έξι κιλά (536,00 kg) νωπών υποπροϊόντων κρέατος ακατάλληλα προς κατανάλωση. 

Σε σφαγείο στη Βόρεια Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι 430 αρνιά δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση και δε συνοδεύονταν από πιστοποιητικά διακίνησης προς σφαγή  ενώ σε άλλη επιχείρηση στη Β. Ελλάδα διαπιστώθηκε η είσοδος πέντε χιλιάδων τριακοσίων δύο  ζώων χωρίς να  φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση για να αποδεικνύεται η ιχνηλασιμότητά τους.

Παράλληλα  από έλεγχο σε σφαγεία της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, βρέθηκαν 2100 αρνιά χωρίς να είναι γνωστή η προέλευση και ο προορισμός τους και η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ενώ στο λιμάνι του Ηρακλείου από μεικτό κλιμάκιο των προαναφερόμενων Υπηρεσιών ελέχθησαν 13 φορτηγά εκ των οποίων δύο σφραγίστηκαν και σε τρία έγιναν συστάσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή