Βρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση εξαιτίας 8.000 μηνυμάτων υπέρ του ΙΚ στο Twitter

Βρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση εξαιτίας 8.000 μηνυμάτων υπέρ του ΙΚ στο Twitter

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 23χρονος Βρετανός καταδικάστηκε σήμερα σε πέντε χρόνια φυλάκιση επειδή είχε στείλει περίπου 8.000 μηνύματα μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter υπέρ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Την ποινή του Μοχάμεντ Μοσίν Αμίν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση 42 διαφορετικών λογαριασμών στο Twitter ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου, μετά την παραδοχή της ενοχής του την 31η Μαρτίου.

Ο νεαρός είχε στείλει χιλιάδες μηνύματα μέσω Twitter με τα οποία επιδιδόταν σε προπαγάνδα υπέρ της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Μάλιστα σε μία ανάρτησή του είχε συμπεριλάβει και έναν σύνδεσμο από βίντεο του ΙΚ που «στόχευε» νεαρούς Βρετανούς. 

«Η βλάβη που προκαλεί η διασπορά μίσους και η υποκίνηση άλλων να διαπράξουν εγκλήματα δεν μπορεί να υποτιμάται», σχολίασε ο Ντιν Χέιντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (SO15) της βρετανικής αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή