Απειλούνται οι στόχοι των αφίξεων για τον τουρισμό

Απειλούνται οι στόχοι των αφίξεων για τον τουρισμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κίνδυνο μη επίτευξης των ρεκόρ αφίξεων τουριστών και ταξιδιωτικών εισπράξεων, που έχει καταρχάς εκτιμήσει για τη φετινή σεζόν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επισημαίνει ο πρόεδρός του κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, όσο δεν κλείνει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, δεν αντιμετωπίζεται το προσφυγικό ζήτημα και αυξάνονται η υπερφορολόγηση και η φοροδιαφυγή, ο στόχος για νέα ρεκόρ στον τουρισμό απομακρύνεται. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημειώνει ότι ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, η αγορά αναμένει, ακόμη, την υλοποίηση των εξαγγελθέντων μέτρων για την παροχή κινήτρων χρήσης πλαστικού χρήματος και για τη φορολόγηση των «γκρίζων» μισθώσεων σε ιδιωτικές κατοικίες. Επιπλέον, προσθέτει ότι την ίδια στιγμή που το κράτος υπερφορολογεί σε σημείο ασφυξίας τη ρυθμισμένη αγορά προσφοράς τουριστικών καταλυμάτων, χάνει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ από φορολογικά έσοδα από τις ανεξέλεγκτες μισθώσεις ιδιωτικών χώρων σε επισκέπτες στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «οικονομίας διαμοιρασμού». Και αυτό διότι ακόμα δεν έχει διασφαλίσει ένα πλαίσιο ισονομίας και φορολογικής συμμετρίας σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, χαρακτηρίζει απόλυτο παραλογισμό το γεγονός της επιβολής νέων φόρων στη νόμιμη τουριστική οικονομία και της μη φορολόγησης μιας «γκρίζας» αγοράς, η οποία με τη λειτουργία της προκαλεί απώλειες εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή