Εκτός των Εργατικών ο Κεν Λίβινγκστοουν

Εκτός των Εργατικών ο Κεν Λίβινγκστοουν

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία απέπεμψε τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον, μετά τη δήλωσή του ότι ο Χίτλερ υποστήριζε τον σιωνισμό, σε μία σφοδρή αντιπαράθεση περί αντισημιτισμού, που διχάζει το κόμμα. «Ο Κεν Λίβινγκστον διεγράφη από το Εργατικό Κόμμα, επειδή εξέθεσε το κόμμα», ανέφερε εκπρόσωπος των Εργατικών. Η επίμαχη δήλωση έγινε στο ραδιόφωνο του BBC, όπου ο Λίβινγκστον είπε: «Οταν ο Χίτλερ κέρδισε τις εκλογές το 1932, η πολιτική του ήταν ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να μεταφερθούν στο Ισραήλ. Υποστήριζε τον σιωνισμό προτού τρελαθεί και καταλήξει να σκοτώσει έξι εκατομμύρια Εβραίους». Επρόκειτο για μια άκομψη προσπάθεια του πρώην δημάρχου να υπερασπιστεί τη βουλευτίνα των Εργατικών, Ναζ Σαχ, η οποία επίσης διεγράφη επειδή πόσταρε αντισημιτικά κείμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαι στο Εργατικό Κόμμα 40 χρόνια και ουδέποτε έχω ακούσει κάποιον να λέει οτιδήποτε αντισημιτικό. Εχω ακούσει αρκετές επικρίσεις για το κράτος του Ισραήλ και την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων, αλλά δεν έχω ακούσει κάποιον να είναι αντισημίτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λίβινγκστον στη συνέντευξή του.

Ο σκιώδης πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Κρις Μπράιαντ είπε ότι έχει βαρεθεί να ακούει διάφορες δικαιολογίες και «Ναι, μιλάω σε σένα Κεν Λίβινγκστον». Ο υποψήφιος δήμαρχος των Εργατικών Σαντίκ Χαν είπε ότι οι δηλώσεις του είναι αποτρόπαιες και αδικαιολόγητες. «Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος στο κόμμα μας για τέτοιου είδους δηλώσεις», κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή