Το Ποτάμι αποκλείει στήριξη στην κυβέρνηση

Το Ποτάμι αποκλείει στήριξη στην κυβέρνηση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στήριξης της κυβέρνησης από το Ποτάμι, δήλωσε χθες από τον Βόλο ο κ. Στ. Θεοδωράκης, προαναγγέλλοντας την καταψήφιση όλων των «νέων φόρων, πόσο μάλλον όταν για πολλούς μήνες έχουμε υποδείξει στην κυβέρνηση συγκεκριμένους τρόπους για να γλιτώσουμε χρήματα». Με τον τρόπο αυτό ο επικεφαλής του Ποταμιού διέψευσε και τα σενάρια συμμετοχής του κόμματός του σε μια νέα κυβέρνηση υπό τον Αλ. Τσίπρα μετά το Πάσχα. 

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση παίζει ένα από τα συνήθη χαρτιά της: “Διαπραγματεύομαι μέχρι τελευταία στιγμή και λίγο πριν από την ασφυξία, υπογράφω αυτό που θα μου δώσουν”», είπε ο κ. Θεοδωράκης και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τούτη τη φορά «ο περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν είναι μια διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας, αλλά ακόμα μία παράσταση από την κυβέρνηση».

Στις δηλώσεις που έκανε στον Βόλο, ο επικεφαλής του Ποταμιού κράτησε μεν αποστάσεις από τη στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, αλλά την απέδωσε στην ανερμάτιστη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. «Οταν μια κυβέρνηση δεν έχει σαφή όρια σε μια διαπραγμάτευση και αφήνει να εννοηθεί ότι το “όχι” μπορεί να γίνει “ναι”, τότε ο κάθε δανειστής μπορεί να απαιτεί το ανώτερο στην προσπάθειά του να κερδίσει το λιγότερο», είπε και πρόσθεσε ότι «εάν είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση στην αρχή του χρόνου, όπως θα έπρεπε, η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και θα υπήρχε ένα κλίμα βεβαιότητας, που θα επέτρεπε σε κάποιους ανθρώπους να κάνουν έστω τις μικρές τους επενδύσεις».

Κληθείς, ωστόσο, να προβλέψει αν ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει περιθώριο ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα. «Θα είναι μια ρώσικη ρουλέτα γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι για ακόμη μία φορά αποδυναμωμένη και οι εταίροι μας είναι υποψιασμένοι ότι η κυβέρνηση τους “παίζει”», είπε και εξέφραζε την ελπίδα του ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θα σκεφτεί την ηρωική έξοδο, αλλά θα κάνει αυτό που επιβάλλεται. Δηλαδή να συμφωνήσει και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή