Ο Αθως του Καλαφάτη επισκέπτεται την Ιταλία

Ο Αθως του Καλαφάτη επισκέπτεται την Ιταλία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αθως συνεχίζει το «ταξίδι» του και από τις 6 έως τις 22 Μαΐου θα βρίσκεται στη Ρώμη, στον εκθεσιακό χώρο της Ακαδημίας της Ρουμανίας. Επειτα από πέντε χρόνια φωτογραφικής περιήγησης και γνωριμίας με το Αγιον Ορος, ο Στράτος Καλαφάτης μάς αποκαλύπτει τον αθέατο κόσμο της Αθωνικής Πολιτείας. Ξεκίνησε τη φωτογραφική του εργασία το 2008 και την ολοκλήρωσε το 2013. Εζησε διακόσιες μέρες και νύχτες σε μοναστήρια, σκήτες και κελιά, συνομίλησε με γέροντες και υποτακτικούς, μοναχούς, δόκιμους και λαϊκούς, πήρε μέρος σε λιτανείες και αγρυπνίες, κοινώνησε το πνεύμα και το αίσθημα της Αθωνικής Πολιτείας. Στο βλέμμα του διακρίνει κανείς μεγάλο σεβασμό στον τόπο και ταπεινότητα για μια παράδοση χιλίων χρόνων. Ο Στράτος Καλαφάτης φωτογράφισε τη φύση, τα κτίσματα, τους ανθρώπους, τον καθημερινό βίο, την τέχνη.

Οι φωτογραφίες που συνθέτουν την ενότητα με τίτλο «Αθως, τα χρώματα της πίστης» είναι μια χειρονομία ενσυναίσθησης σ’ αυτόν τον αθέατο κόσμο. Σχεδόν κάθε εικόνα του διηγείται μια ιστορία συμπόρευσης, αφοσίωσης, πίστης, την οποία μας μεταφέρει με τρυφερότητα και ειλικρινή συγκίνηση. Οι φωτογραφίες του έχουν μεγάλη καλλιτεχνική και ιστορική αξία, αποτελούν ντοκουμέντα αλλά και ένα νήμα που συνεχίζει την σπουδαία παράδοση της πολύτιμης Αγιορείτικης Φωτοθήκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή