Σταϊνμάγερ: Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Σταϊνμάγερ: Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών λειτουργεί και καμία άλλη μεταναστευτική οδός δεν έχει αντικαταστήσει εκείνη που περνούσε από την Ελλάδα, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Εχουμε μια συμφωνία που αποδίδει απτά αποτελέσματα» επισήμανε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, προσθέτοντας:

«Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που προηγήθηκαν της συμφωνίας, περίπου 27.000 πρόσφυγες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας. Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ήταν λίγο λιγότεροι από 6.000. Μια μεγαλύτερη πτώση σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα».

Ακόμη, επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόσφυγες να ακολουθήσουν άλλες μεταναστευτικές οδούς, ιδίως από την Βόρεια Αφρική.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι δεν γυρίζουν το βλέμμα τους αντικρίζοντας τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τη σύναψη αυτής της συμφωνίας με την Τουρκία. «Το να μας κατηγορούν ότι σωπαίνουμε ή υποκλινόμαστε ενώπιον της Αγκυρας είναι λάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή