Οι… 11 μικροί Σιμεόνε στον τελικό

Οι… 11 μικροί Σιμεόνε στον τελικό

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 1-0 της Ισπανίας και αποκλείστηκε από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο, μετά τη νίκη της με το μη επαρκές 2-1 στη Γερμανία. Από την άλλη, η Ατλέτικο θα είναι παρούσα ξανά σε τελικό μετά το 2014 και είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει πάλι τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα αγωνιστεί σήμερα με τη Μάντσεστερ Σίτι, στον άλλον ημιτελικό.

Ο χθεσινός αγώνας είχε τα πάντα: Γκολ νεύρα, πάθος, δύο χαμένα πέναλτι και ό,τι άλλο αναζητά κάθε φίλαθλος του ποδοσφαίρου. Οι «ροχιμπλάνκος» ακολούθησαν από νωρίς το πλάνο του Ντιέγκο Σιμεόνε, στήνοντας ένα αμυντικό τείχος μπροστά από την εστία του Ομπλακ. Εχοντας και την τύχη με το μέρος τους, είδαν τον Λεβαντόφσκι να μην μπορεί να νικήσει σε δύο περιπτώσεις τον Σλοβένο τερματοφύλακα, στο 20΄ και το 24΄. Η… τρίτη ήταν και η τυχερή για τους Γερμανούς, που σκόραραν στο 31΄ με τον Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ισπανός ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ σε καλή θέση, οι παίκτες της Μπάγερν ανακάτεψαν το τείχος και ο Αλόνσο έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Χιμένεθ, αυτή άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Ομπλακ. Το 1-0 θα μπορούσε μέσα σε ένα τρίλεπτο να έχει γίνει και 2-0, αν ο Μίλερ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 34΄. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Χάβι Μαρτίνεθ από τον «μοιραίο» Χιμένεθ, αλλά ο Ομπλακ έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και νίκησε τον Μίλερ.

Η Ατλέτικο στη συνέχεια ισορρόπησε τον αγώνα και φρόντισε να τον… αγριέψει και λίγο με τους τσαμπουκάδες του Σιμεόνε στον Γουαρδιόλα. Με την τακτική αυτή «πάγωσε» τον ρυθμό της Μπάγερν, εν μέρει την υπνώτισε και «χτύπησε» στο 54΄ όταν Τόρες και Γκριζμάν συνδυάστηκαν αστραπιαία με τον Γάλλο να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Νόιερ και να τον πλασάρει εύστοχα. Το γκολ αμφισβητήθηκε έντονα, αλλά ο σκόρερ φαίνεται να είναι στην ίδια ευθεία με τον Μπόατενγκ.

Με το 1-1, η Μπάγερν χρειαζόταν δύο γκολ για να προκριθεί με αποτέλεσμα να επιτεθεί μαζικά. Το γήπεδο «κατηφόρισε» αλλά ο Ομπλακ έμοιαζε ανίκητος, υπερισχύοντας σε ακόμη μία μονομαχία με τον Λεβαντόφσκι στο 70΄. Ο Πολωνός τελικά πήρε την «εκδίκησή» του, στο 74΄, όταν σκόραρε προ κενής εστίας ύστερα από κεφαλιά – πάσα του Βιδάλ.

Στα περίπου 20 λεπτά που απέμεναν η Μπάγερν πίεσε και άλλο, αλλά η Ατλέτικο ήταν αυτή που είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, έστω και από… λάθος. Στο 84΄ ο διαιτητής Τσακίρ είδε ανατροπή μέσα στην περιοχή του Τόρες από τον Χάβι Μαρτίνεθ, ωστόσο, η παράβαση έχει καταφανέστατα γίνει εκτός περιοχής. Ο Τόρες ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Νόιερ μιμήθηκε τον Ομπλακ και πέφτοντας κι αυτός στη δεξιά του γωνία κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Οι Βαυαροί έψαχναν ένα γκολ για να πάνε στον τελικό, αλλά οι… 11 μικροί Σιμεόνε της Ατλέτικο ήταν αποφασισμένοι να ταξιδέψουν εκείνοι στο Μιλάνο. Στο 88΄, η Μπάγερν είχε την τελευταία της ευκαιρία, αλλά ο Ομπλακ έδιωξε ξανά με υπερένταση το σουτ του Αλάμπα.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73΄ Κομάν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46΄ Καράσκο), Κόκε (90΄ Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82΄ Παρτέι), Τόρες.

Το δεύτερο εισιτήριο

Το άλλο εισιτήριο του τελικού σφραγίζεται απόψε, με υποψήφιες φιναλίστ τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι. Οι δύο από τις ακριβότερες ομάδες στην Ευρώπη συγκρούονται στις 21.45 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς του 0-0 στο Μάντσεστερ πριν από οκτώ βράδια. Η Ρεάλ θα αγωνιστεί χωρίς τους Καρίμ Μπενζεμά και Κασεμίρο, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλώνει 100% έτοιμος. Ο Γιάγια Τουρέ προπονήθηκε χθες με τη Σίτι και αναμένεται να αγωνιστεί, ενώ θα απουσιάσει ο Δαβίδ Σίλβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή