«Επόμενη Ελλάδα», από τον Ι. Ραγκούση

«Επόμενη Ελλάδα», από τον Ι. Ραγκούση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα παρουσιάζεται η πολιτική πρωτοβουλία που δύναται να εξελιχθεί σε ένα νέο κόμμα, με βασικούς συντελεστές τον πρώην υπουργό Ιωάννη Ραγκούση και σειρά προσώπων που συνδέονταν και με το ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Η «νέα πολιτική πρωτοβουλία», όπως αυτή προσδιορίζεται και από τον κ. Ραγκούση, θα ονομάζεται «Επόμενη Ελλάδα» και θα έχει ως στόχο τη συμπόρευση «με τις ανάγκες των Ελλήνων που παράγουν και δημιουργούν αξία στην οικονομία, στο κράτος, στα γράμματα και στις τέχνες, με τις προσδοκίες της νέας γενιάς και με την αγωνία των ανέργων». Στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας, που θα γίνει σήμερα στο Γκάζι και θα παρουσιαστεί από την ιστοσελίδα epomeniellada.gr, θα μετέχουν επίσης οι κ. Ηλ. Καρανίκας, Α. Μανούρας, Α. Οικονόμου, Π. Σφηκάκης, Φ. Τσικρικτσή και Ε. Κρομμύδας.

Σε έναν κατάλογο είκοσι σημείων προσδιορίζονται επακριβώς οι στόχοι του νέου φορέα, με πρώτον την τήρηση διακριτών αποστάσεων από «την απερχόμενη Ελλάδα του χθες». Αντίπαλοι, τονίζεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της «Επόμενης Ελλάδας», είναι «η παρασιτική Ελλάδα, η σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης. Αυτοί που ξόδεψαν τα λεφτά, αυτοί που δεν μας αφήνουν να φύγουμε από τα μνημόνια». Τονίζουν, επίσης, ότι δεν ενδιαφέρονται «για το πολιτικό παρελθόν όσων πολιτών έρθουν μαζί μας», ενώ λαμβάνουν αποστάσεις από τον «μεταπολιτευτικό πολιτικό άξονα, δεξιά, κέντρο, αριστερά της παρασιτικής Ελλάδας». Εμμέσως πλην σαφώς ο νέος σχηματισμός αποστασιοποιείται πλήρως από την υφιστάμενη συζήτηση περί δημιουργίας πόλου της Κεντροαριστεράς. «Απορρίπτουμε τη λογική του τρίτου, αδύναμου και συμπληρωματικού πόλου για τον σχηματισμό κυβερνήσεων αναπαραγωγής της παρασιτικής Ελλάδας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή