Η Μέρκελ, πιστή στην πολιτική της

Η Μέρκελ, πιστή στην πολιτική της

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική για να αντιμετωπίσει τη ραγδαία άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), διακήρυξε χθες η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζει να αλλάξει ρότα για να «επαναπατρίσει» όσους ψηφοφόρους μεταπηδούν. Το γερμανικό ταμπλόιντ επικαλέστηκε συμμετέχοντες σε συνεδρίαση στελεχών των Χριστιανοδημοκρατών, για να υπογραμμίσει το ρεπορτάζ του ότι η Μέρκελ εξετάζει νέα στρατηγική προκειμένου να αναχαιτίσει τις διαρροές.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο ακροδεξιό κόμμα μέχρι και 14% σε ομοσπονδιακό επίπεδο, μια σοβαρή πρόκληση για το συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου. Αλλωστε, οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το AfD. Την Κυριακή στο συνέδριο του κόμματος τα στελέχη του AfD ενέκριναν εκλογικό μανιφέστο όπου διακηρύσσεται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα και τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και της μπούρκας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας για τη Ρεαλπολιτίκ, που ακολουθεί η Μέρκελ έναντι της Τουρκίας. Ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν, ο οποίος κινδυνεύει με παραπομπή στη Δικαιοσύνη για την προσβολή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε την καγκελάριο ότι τον προσέφερε ως τσάι στην Αγκυρα. Τέλος η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung κυκλοφόρησε χθες, Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου, σε κοινή γερμανοτουρκική έκδοση, καταγγέλλοντας τη φίμωση των τουρκικών ΜΜΕ από τον Ερντογάν και την ευρωπαϊκή σιωπή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή