Αλλαγές στα εργασιακά διχάζουν τη Γαλλία

Αλλαγές στα εργασιακά διχάζουν τη Γαλλία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων κατατέθηκε χθες στο Κοινοβούλιο της Γαλλίας το επίμαχο νομοσχέδιο που διευκολύνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά όπως όλα δείχνουν έχει περιορισμένες πιθανότητες να υπερψηφισθεί, δεδομένου ότι έχει προκαλέσει διχογνωμία στους κόλπους του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, με τα εργατικά συνδικάτα να επισημαίνουν ότι διευρύνει τις δυνατότητες των επιχειρήσεων να συμφωνούν άμεσα με τους εργαζομένους τα επίπεδα των αμοιβών τους και τους όρους εργασίας τους παρακάμπτοντας τις εθνικές συμβάσεις εργασίας. Διευκολύνει, άλλωστε, τις επιχειρήσεις να απολύουν υπαλλήλους όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες «Είναι καιρός να επιτρέψουμε στο Κοινοβούλιο να βελτιώσει το κείμενο του νομοσχεδίου», σχολίασε σχετικά η υπουργός Εργασίας, Μίριαμ ελ Κομρί. Κι ενώ τάχθηκε κατά της απόσυρσης του νομοσχεδίου, παραδέχθηκε πως δεν επαρκούν οι ψήφοι όσων βουλευτών έχουν δηλώσει ότι θα το υπερψηφίσουν στη σχετική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί εντός του Μαΐου. Εξέφρασε, πάντως, την ελπίδα να συγκεντρώσει μεγαλύτερη υποστήριξη έως την ψηφοφορία. Η κυβέρνηση Φρανσουά Ολάντ αντιμετωπίζει, άλλωστε, πιέσεις από σημαντικό αριθμό βουλευτών, που ζητούν την τροποποίησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή