Κάλεσμα Πυρήνων σε «Μαύρο Μάη»

Κάλεσμα Πυρήνων σε «Μαύρο Μάη»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις μήνες μετά τον επονομαζόμενο «Μαύρο Δεκέμβρη», ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός και έξι έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς απευθύνουν μέσω του Διαδικτύου νέο κάλεσμα για κλιμάκωση της αναρχικής «δράσης» ως απάντηση στις εκκενώσεις καταλήψεων. Η νέα εκστρατεία θα «τρέξει» στη διάρκεια του Μαΐου, με στόχο «να υπάρξει μια οργανωμένη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις και τις εκκενώσεις που δέχονται οι καταλήψεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα κείμενα – καλέσματα που αναρτήθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο Athens Indymedia. «Οι καταλήψεις αποτελούν τα οχυρά του αναρχικού αγώνα στον πόλεμο εναντίον της εξουσίας», γράφει στην επιστολή του ο Ρωμανός, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα για συντονισμό μεταξύ των αναρχικών ομάδων, με στόχο «να περάσουμε στην επίθεση θέτοντας έτσι αναχώματα στις κατασταλτικές επιδιώξεις του κράτους».

Σε συμμετοχή στην εκστρατεία «δράσης» τον μήνα Μάιο καλούν και έξι έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. «Καλωσορίζουμε την πρόταση και το κάλεσμα για μια συντονισμένη εκστρατεία δράσης τον μήνα Μάιο που θα κινείται πάνω στις αρχές και τη λογική της αναρχικής πολυμορφίας και του άτυπου συντονισμού της αναρχικής δράσης όπως αυτά εκδηλώθηκαν στην πράξη μέσα από τον Μαύρο Δεκέμβρη», αναφέρει κείμενο που υπογράφουν οι Χάρης Χατζημιχελάκης, Θεόφιλος Μαυρόπουλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο και Παναγιώτης Αργυρού. Τα νέα καλέσματα των έγκλειστων αναρχικών ακολουθούν το πρόσφατο μπαράζ επιθέσεων κατά αστυνομικών τμημάτων (Παγκράτι, Εξάρχεια), σταθμών του μετρό, ΑΤΜ τραπεζών κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή