Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει σχεδόν 88 χρόνια από τότε που ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά το κοσμαγάπητο «Μπολερό», μία από τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις της κλασικής μουσικής. Η τόσο ατμοσφαιρική, συμφωνική σύνθεση του Μορίς Ραβέλ (φωτ.) –με τη χαρακτηριστική κλιμάκωση– έκανε πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου 1928 στην Οπερά Γκαρνιέ του Παρισιού. Την 1η Μαΐου 2016, σχεδόν 90 χρόνια μετά, απελευθερώθηκαν τα πνευματικά δικαιώματα για το «Μπολερό».

(…) Εκανε το όνομά της πρωταγωνιστώντας στη δημοφιλέστατη εφηβική σάγκα του «Twilight». Αρκετά φιλμ και (ακόμα περισσότερα) εκατομμύρια δολάρια αργότερα, η Κρίστεν Στιούαρτ είναι έτοιμη να περάσει και στη σκηνοθεσία, συνεισφέροντας με μια ταινία μικρού μήκους στην πρωτοβουλία Refinery29. Αυτή έχει στόχο την προώθηση του έργου των γυναικών δημιουργών του κινηματογράφου –σκηνοθετών, σεναριογράφων, ανιμέιτορ–, οι οποίες διεκδικούν όλο και δυναμικότερα την ισότιμη παρουσία τους. Η ταινία της Στιούαρτ θα έχει τον τίτλο «Water» και, όπως οι υπόλοιπες, θα έχει αντικείμενο τις δυναμικές της εξουσίας.

(…) Στην Αθήνα έρχεται για μία διάλεξη ο ιστορικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ντέιβιντ Αρμιτάζ. Η ομιλία του με θέμα «Three concepts of Civil War» θα δοθεί στο Πάντειο (Αμφιθέατρο «Σάκης Καράγιωργας») τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. Συγγραφέας 16 βιβλίων, ανάμεσα στα οποία και «Οι ιδεολογικές καταβολές της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (2000) και «Τα θεμέλια της σύγχρονης διεθνούς σκέψης» (2013), ο Ντέιβιντ Αρμιτάζ έχει έτοιμο το νέο βιβλίο του, με θέμα «Εμφύλιοι πόλεμοι: Μία ιστορία ιδεών».

(…) Προς μια τεράστια μουσική σύναξη βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, τον προσεχή Οκτώβριο στην τοποθεσία όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο το φεστιβάλ Coachella στην Καλιφόρνια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ονόματα που αναμένεται να βρεθούν στην ίδια σκηνή περιλαμβάνουν από διαχρονικά μουσικά είδωλα, όπως ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Μπομπ Ντίλαν και ο Ρότζερ Γουότερς, μέχρι συγκροτήματα-θρύλους, όπως οι Rolling Stones και οι The Who. Τα νέα για το υπερφεστιβάλ κυκλοφορούν μέσω social media, οπότε μείνετε… συντονισμένοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή