Ν.Δ.: Η χώρα παραμένει σε ύφεση

Ν.Δ.: Η χώρα παραμένει σε ύφεση

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ευκαιρία να επισημάνει την αταλάντευτη θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και να οριοθετήσει εκ νέου τις διαφορές του από την πρόσφατη ιστορία του κόμματος αντιμετώπισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σχετικά με την ανάγκη η οικονομία και το νόμισμα να υπηρετούν τον άνθρωπο.

Με μια προσεκτικά διατυπωμένη αλλά αιχμηρή δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεν βέβαιος «ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες». Παρά το γεγονός ότι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιδιώκουν να μην δώσουν λαβή για περαιτέρω σχόλια, αρνούμενοι κάθε σχετικό υπαινιγμό, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιδιώκει να οικοδομήσει πάνω στην προ έτους άρνησή του να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Παυλόπουλου και να απευθυνθεί εμμέσως στους πολίτες που στέκονται κριτικά έναντι της κυβέρνησης Καραμανλή, κορυφαίο στέλεχος της οποίας υπήρξε ο νυν Πρόεδρος.

Από την πλευρά του Προεδρικού Μεγάρου, δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο επί του θέματος ή των πολιτικών δηλώσεων που υπήρξαν. Ωστόσο, στενοί συνεργάτες του κ. Παυλόπουλου σχολίαζαν, όχι χωρίς ενόχληση, ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας έχει στηρίξει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, και μάλιστα με πολύ ηχηρές παρεμβάσεις, τη θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας τα όποια σχόλια υποβολιμαία και εκ του πονηρού. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι την ίδια ακριβώς φράση έχει χρησιμοποιήσει ο κ. Παυλόπουλος πολλές φορές κατά το παρελθόν, χωρίς τότε να προκληθεί θόρυβος.

Εν αναμονή Eurogroup

Στη Συγγρού βρίσκονται εν αναμονή του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επιδιώξει την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της όποιας απεμπλοκής της αξιολόγησης. Η Ν.Δ. απορρίπτει ως προπαγάνδα τους πανηγυρισμούς του Μαξίμου για τα οικονομικά μεγέθη και επιμένει να καταγραφεί αναλυτικά το κόστος που σώρευσε στην οικονομία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χθες, οι κ. Χρ. Σταϊκούρας και Χρ. Δήμας, αναφορικά με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, σχολίασαν ότι «η χώρα επέστρεψε και παραμένει στην ύφεση, η τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας ανεκόπη, το δημόσιο χρέος διογκώθηκε και επιδεινώθηκε η δυναμική του, νέα μέτρα λιτότητας επιβλήθηκαν και πρόσθετα σχεδιάζονται. Ετσι, η απώλεια πλούτου ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων, ύψους 9 + 3,5 δισ. ευρώ, για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων δημοσιονομικών στόχων».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή