Παράταση προθεσμίας διεξαγωγής των εκλογών των επιμελητηρίων

Παράταση προθεσμίας διεξαγωγής των εκλογών των επιμελητηρίων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύτηκε  στο «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η προθεσμία των εκλογών για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με πρόσφατο έγγραφό της προς τα επιμελητήρια, ανακάλεσε προηγούμενη πρόσκληση για ορισμό εκπροσώπων σε εκλογικές επιτροπές επιμελητηρίων, που είχε σκοπό να επιμεληθούν τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης νέων οργάνων στον επιμελητηριακό θεσμό.

Ο λόγος της ανάκλησης, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, είναι ότι με βάση τη νέα νομοθεσία, η οποία δεν καθιστά υποχρεωτική τη συνδρομή (ν. 4314/2014), τα μέλη των επιμελητηρίων τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, δεν είναι σαφώς προσδιορισμένα. Ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων στην εκλογική διαδικασία. Το πρόβλημα αυτό χρήζει άμεσης νομικής αντιμετώπισης, δηλαδή νέας νομοθετικής ρύθμισης του επιμελητηριακού θεσμού.

Σημειώνεται ότι η παράταση είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή