Κάμερον: Το Brexit θα πλήξει την βιομηχανία χάλυβα της Βρετανίας

Κάμερον: Το Brexit θα πλήξει την βιομηχανία χάλυβα της Βρετανίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βιομηχανία χάλυβα της Βρετανίας θα βρεθεί ενώπιον σοβαρής δοκιμασίας, αν η χώρα βρεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (λεγόμενο Brexit), υποστήριξε  ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

«Δεν πιστεύω ότι θα είναι ένα ευοίωνο μέλλον για το χάλυβα», δήλωσε ο Κάμερον στους βουλευτές, έπειτα από ερώτηση αν η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ εμπόδισε την χώρα από το να προστατέψει την βιομηχανία, η οποία έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό με φτηνές εισαγωγές κινεζικής προέλευσης και από το υψηλό κόστος παραγωγής.

Όπως τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός, μεγάλες ποσότητες βρετανικού χάλυβα πουλήθηκε εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, προσθέτοντας πως σε περίπτωση που η Βρετανία βρεθεί εκτός της ενιαίας αγοράς, θα επιβληθούν ενδεχομένως δασμούς στις αγοραπωλησίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή