Δίλημμα με Τζεμπούρ για τον Μανωλά

Δίλημμα με Τζεμπούρ για τον Μανωλά

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση, παίκτες και τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ προετοιμάζονται για τον σαββατιάτικο τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, στο άδειο ΟΑΚΑ.

Ο μεγάλος πονοκέφαλος του Στέλιου Μανωλά αφορά στην ιδιάζουσα περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής αλλά προέρχεται από συνεχόμενα κακά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν. Το γκολ πρόκρισης κόντρα στον Ατρόμητο δημιούργησε προσδοκίες στο τεχνικό τιμ της ομάδας, αλλά το δίλημμα αφορά στο αν μπορεί ο επιθετικός της ΑΕΚ να βγάλει ένα ολόκληρο 90λεπτο.

Με τα τωρινά δεδομένα, πιθανότερο σενάριο φαντάζει αυτό της χρησιμοποίησης του Χρήστου Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης και, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, θα αγωνιστεί και ο Τζεμπούρ. Ενδιαφέρον στοιχείο του αγώνα είναι το γεγονός πως οι Ελληνες παίκτες της ΑΕΚ δεν έχουν εμπειρία από τόσο σημαντικούς αγώνες, καθώς κανείς δεν έχει αγωνιστεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Ως προς τους ξένους, εκτός από τον Τζεμπούρ, ο Ελντερ Μπαρμπόσα ήταν στο ρόστερ της Μπράγκα στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2011, χωρίς να αγωνιστεί, ενώ ο Γιάκομπ Γιόχανσον έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Σουηδίας με την Γκέτεμποργκ.

Η βασική ενδεκάδα μοιάζει σχεδόν ολοκληρωμένη. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 και με τον Πέτρο Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, ο Στέλιος Μανωλάς θα έχει στο τέρμα τον Αλεν Μπαρόχα. Στην άμυνα, ο Ροντρίγκο Γκάλο, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Βίλα Ντίντακ. Στη μεσαία γραμμή, εκτός του Μάνταλου, θα είναι ο Αντρέ Σιμόες και ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Στην επίθεση, ο Ελντερ Μπαρμπόσα αριστερά, ο Ρόναλντ Βάργκας δεξιά και στην κορυφή ο Χρήστος Αραβίδης. Σε περίπτωση χρησιμοποίησης του Τζεμπούρ, τη θέση του στην επίθεση θα διατηρήσει σίγουρα ο Αραβίδης, ο οποίος θα μετατοπιστεί στα άκρα.

Σχετικά με την υπόθεση του νέου προπονητή της ομάδας, υπάρχουν επαφές με τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα, αλλά τα πάντα θα οριστικοποιηθούν ύστερα από τη λήξη του πρωταθλήματος.

Υπόμνημα για την τιμωρία

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με υπόμνημα 17 σελίδων προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων για την αφαίρεση τριών βαθμών. Η Ενωση επικαλείται λανθασμένη ερμηνεία και εφαρμογή του νόμου και υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε κερκίδα για τους οπαδούς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή