Ξενοδοχείο στην Αθήνα απέκτησε το Wyndham Hotel Group

Ξενοδοχείο στην Αθήνα απέκτησε το Wyndham Hotel Group

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο, αμερικανικών συμφερόντων, θα αποκτήσει για πρώτη φορά παρουσία από το έτος 2017 στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Wyndham Hotel Group, o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε πρόσφατα στη μακροχρόνια ενοικίαση ξενοδοχείου το οποίο παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια επί της πλατείας Καραϊσκάκη. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό την ξενοδοχειακή ταυτότητα του ομίλου Wyndham Grand. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος του αμερικανικού ομίλου είναι να λειτουργήσει το ξενοδοχείο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Στο ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων θα γίνει ριζική ανακαίνιση. Θα έχει δυναμικότητα 273 δωματίων, συνεδριακούς χώρους, γυμναστήριο, σπα, πισίνα κ.ά. Ο κατ’ αρχήν προϋπολογισμός για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας θα φθάσει περίπου τα 5 εκατ. ευρώ. Πέραν των ξένων επισκεπτών ο όμιλος θα στοχεύσει στην προσέλκυση και Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Ο Wyndham Hotel Group επέλεξε την Αθήνα για το νέο του ξενοδοχείο, καθώς μεταξύ άλλων διαπίστωσε ότι υπάρχει μικρή παρουσία σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ξενοδοχειακών μονάδων υπό τη σκέπη διεθνών ξενοδοχειακών ομίλων. Ο αμερικανικός όμιλος σκοπεύει να επεκταθεί περαιτέρω στη χώρα μας. Στελέχη του ομίλου μετέφεραν την εκτίμησή τους ότι η Αθήνα είναι μια αγορά με μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Επιπλέον, σημείωναν γενικότερα ότι η ελληνική τουριστική αγορά θα κινηθεί ανοδικά τα προσεχή χρόνια.

Ο Wyndham Hotel Group ελέγχει περίπου 7.830 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο με δυναμικότητα 679.100 δωματίων. Από το σύνολο των μονάδων περισσότερες από 5.580 λειτουργούν στις ΗΠΑ, πάνω από 1.000 στην Ασία και πάνω από 370 στην Ευρώπη. Επίσης, ο όμιλος έχει ισχυρή παρουσία στην Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή