Κατεβάζουν ρολά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Κατεβάζουν ρολά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παραλύουν» από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία, όπως επίσης και τα συνδικάτα των εργαζομένων, ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται πως η ΓΣΕΕ έχει ήδη προκηρύξει και 24ωρη απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου. Τη συγκεκριμένη Κυριακή επρόκειτο να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τα οποία τελικώς θα παραμείνουν κλειστά λόγω συμμετοχής της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ στην απεργία.

Στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ. Οι δύο ομοσπονδίες καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αρχίσει ήδη από χθες τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καταλήψεις σε δημαρχεία, ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ και άλλα δημοτικά κτίρια στην Αττική. Από χθες τα ξημερώματα βρίσκεται υπό κατάληψη το δημαρχείο της Νίκαιας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει και στη 48ωρη απεργία που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

«Κάθοδο» στην Αθήνα προετοιμάζουν και οι αγρότες. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στο «παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο» στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή κάνει λόγο για μεθόδευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «που σαν τον εγκληματία αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Επιπλέον, δεμένα θα μείνουν από σήμερα μέχρι και τις 6 το πρωί της Τρίτης τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ εξήγγειλε τετραήμερη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης. Από χθες τα μεσάνυχτα έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τρένων λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στις κινητοποιήσεις. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας πραγματοποιούν 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, ενώ την Κυριακή θα κυκλοφορούν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ – μετρό – ηλεκτρικός) προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

48ωρη απεργία ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προχωρεί σε 48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, με μόνη εξαίρεση τα 15λεπτα απεργιακά δελτία από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή