Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές εν μέρει χάρη στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα ορισμένων εταιρειών, όπως ο όμιλος τηλεπικοινωνιών ΒΤ. Πήραν, όμως, παράλληλα ώθηση από τις τιμές του πετρελαίου που ενισχύθηκαν χθες κατά 2% εξαιτίας της πυρκαγιάς που έπληξε περιοχή πετρελαιοφόρου άμμου στον Καναδά, αλλά και μετά την κλιμάκωση της βίας στη Λιβύη.

Αργά το βράδυ, το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν στα 44,80 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 43,52 δολάρια το βαρέλι. Η ανάκαμψη των τιμών οδήγησε σε άνοδο μεγάλες πετρελαϊκές, με την Tullow Oil να κλείνει με κέρδη 6,9%. Εξάλλου η μετοχή της ισπανικής πετρελαϊκής Repsol σημείωσε άνοδο 6,4% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση κερδών αλλά μικρότερη από τις απαισιόδοξες προβλέψεις. Ετσι ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,09%, ο XETRA DAX της Φρανκφούρτης με άνοδο 0,24% και ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,41%. Αναλυτές της αγοράς, όπως ο Μάρκους Χούμπερ της Markets Limited στο Λονδίνο, επισημαίνουν πως έχουν μειωθεί οι χρηματιστηριακές αξίες πολλών εταιρειών, καθιστώντας τες και πάλι ελκυστικές στους επενδυτές. Ο ίδιος τονίζει, πάντως, πως συνολικά το αίσθημα στην αγορά παραμένει αρνητικό εν μέσω αβεβαιότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή