Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε τρεις μήνες οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες αποφασίζουν να κατεβάσουν τα «ρολά» των επιχειρήσεών τους. Χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή 8 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι κανονικά την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Μαΐου.

Η απόφαση για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων ελήφθη ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει εσπευσμένα στην ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ καλούν, επίσης, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να πάρουν μέρος στο γενικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Πρέπει η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη “ασφαλιστική φορολογία” και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση, δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου “λερναίας ύδρας”, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ. Οι δύο συνομοσπονδίες είχαν προχωρήσει σε ανάλογη κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή