Ρύθμιση για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Ρύθμιση για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή προωθείται ευνοϊκή διάταξη, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα υπογράφτηκε από το οικονομικό επιτελείο νομοθετική διάταξη για την άρση ακινησίας οχημάτων και για την αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν τις πινακίδες τους για διάστημα:

1) Ενός μήνα, πληρώνοντας τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

2) Τριών μηνών, πληρώνοντας τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

3) Εως το τέλος του χρόνου, πληρώνοντας τα δωδέκατα που απομένουν έως τότε, συν 2/12. Σύμφωνα με τη διάταξη, θα μπορεί κανείς να πάρει πίσω τις πινακίδες μόνο μία φορά έως το τέλος του χρόνου. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του όχημα 4.500 κυβικών εκατοστών, μοντέλο 2007, ο οποίος πληρώνει σήμερα 1.380 ευρώ ετήσια τέλη, θα μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας 230 ευρώ για έναν μήνα. Για τρεις μήνες θα πρέπει να πληρώσει 460 ευρώ.

Αλλος φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του όχημα 1.400 κυβικών εκατοστών, μοντέλο 2007, ο οποίος πληρώνει σήμερα 255 ευρώ ετήσια τέλη, θα μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας 42,5 ευρώ για έναν μήνα. Για τρεις μήνες θα πρέπει να πληρώσει 85 ευρώ. Φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του όχημα 2.500 κυβικών εκατοστών, μοντέλο 2003, ο οποίος πληρώνει σήμερα 840 ευρώ ετήσια τέλη, θα μπορεί να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας πληρώνοντας 140 ευρώ για έναν μήνα. Για τρεις μήνες θα πρέπει να πληρώσει 280 ευρώ. Αν παραλάβει το αυτοκίνητο την 1η Ιουλίου, θα πληρώσει 560 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή