Επενδύσεις 100 εκατ. σχεδιάζει εντός του ’16 η ΑΒ Βασιλόπουλος

Επενδύσεις 100 εκατ. σχεδιάζει εντός του ’16 η ΑΒ Βασιλόπουλος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην ελληνική αγορά κατά το 2016 η ΑΒ Βασιλόπουλος. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του ομίλου σε σχετική της ανακοίνωση με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα της αλυσίδας λιανεμπορίου. Υπενθυμίζεται ότι τόσο κατά το 2014 όσο και πέρυσι, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ (160 εκατ. ευρώ συνολικά), αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια. Εμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της αλυσίδας, προσανατολισμός που, σε μεγάλο βαθμό, αναμένεται να διατηρηθεί και φέτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σήμερα, το δίκτυό της αριθμεί πάνω από 341 καταστήματα πανελλαδικά. Το 2015 προστέθηκαν στο δίκτυο 33 νέα καταστήματα, εκ των οποίων τα 22 ήταν εταιρικά και τα υπόλοιπα 13 ήταν καταστήματα με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise). Κατά τη διάρκεια του 2015, η εταιρεία κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο, με τη μορφή φόρων και εισφορών, το ποσό των 163 εκατ. ευρώ, έναντι 140 εκατ. ευρώ το 2014. Παράλληλα, διατήρησε σταθερές τις καταβολές της προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές, παρά τις προκλήσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ασταθές οικονομικό περιβάλλον που επικράτησε κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2015, η ΑΒ Βασιλόπουλος ενίσχυσε τον κύκλο εργασιών της κατά 8,6% σε 1,945 δισ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα της επέκτασης του δικτύου πωλήσεών της. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 1.079 έναντι του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα να ανέρχονται πλέον σε 12.700 άτομα, από 11.621 που απασχολούσε το 2014. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε χθες η διοίκηση της αλυσίδας, για κάθε 1% αύξηση πωλήσεων που επιτεύχθηκε, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέλαβε πάνω από 100 εργαζομένους. Παράλληλα, δεν υπήρξε κάποια μείωση μισθών, ούτε και καθυστερήσεις στην καταβολή των αμοιβών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή