«Πράσινο φως» για την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου

«Πράσινο φως» για την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σημαντικό έργο υποδομής» τόσο για την επαρχία Πάφου όσο και την Κύπρο χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στο Twitter την κατασκευή της Μαρίνας Πάφου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

 

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Μάλιστα ο πρόεδρος της επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων Αντώνης Αντωνίου, σε γραπτή του ανακοίνωση, αναφέρει ότι έπειτα από πολύχρονες νομικές διαδικασίες το Ανώτατο δικαστήριο έδωσε την δυνατότητα στην κοινοπραξία Poseidon Grand Marina of Paphos, να προχωρήσει με το συγκεκριμένο έργο, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, λόγω της κωλυσιεργίας του Υπουργείου Εμπορίου.

Εδώ και μερικά χρόνια είχε επισημάνει ο ίδιος, όπως είπε, ότι το κράτος θα έπρεπε να προχωρήσει στην κατακύρωση του έργου, ανεξάρτητα με την όποια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ακολούθως συνέχισε ο κ. Αντωνίου, προειδοποίησε πως η στασιμότητα στο χειρισμό των προσφορών για τη κατασκευή της μαρίνας, θα είναι καταδικαστική έως και εγκληματική για την επαρχία και ενδεχομένως να αποβεί μοιραία για τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα αυτό.

Υπογράμμισε επίσης πως οι απώλειες σε οφέλη για την επαρχία δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν ποτέ.

Δυστυχώς συμπλήρωσε, «οι εισηγήσεις μου δεν είχαν γίνει αποδεχτές. Αν γίνονταν αποδεχτές, σήμερα δεν θα μιλούσαμε απλώς για τη δυνατότητα έναρξης του έργου, αλλά θα είχαμε ήδη σε λειτουργία τη Μαρίνα της Πάφου», όπως είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή