Πλέι οφ με ντέρμπι «δικεφάλων»

Πλέι οφ με ντέρμπι «δικεφάλων»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κοντράρονται σήμερα (20.30) στην Τούμπα στην πρεμιέρα των πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν αφού πέρασαν από… 40 κύματα.

Για τον Δικέφαλο του Βορρά ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Πρώτη θέση σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα και συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η αποστολή δεν είναι εύκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ξεκινούν με 2 βαθμούς στην ποδοσφαιρική «ποστ ποζίσιον», αντί κανενός του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου.

Το θετικό για τον Βλάνταν Ιβιτς είναι ότι θα παρατάξει σήμερα στην Τούμπα την πιο παραγωγική επιθετική τριάδα του φετινού ΠΑΟΚ. Για πρώτη φορά μετά τα μέσα Δεκεμβρίου οι Θεσσαλονικείς θα έχουν διαθέσιμους κατά πάσα πιθανότητα στο αρχικό σχήμα και τον Αθανασιάδη και τον Μακ και τον Ροντρίγκες. Τα προβλήματα δεν έλειψαν, καθώς νοκ άουτ τέθηκε ο Βίτορ.

«Εχει περάσει ένας μήνας από το τελευταίο παιχνίδι, είναι αρκετός καιρός αλλά όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα και να μπούμε και πάλι σε κλίμα αγώνα, να βρούμε ρυθμό και να ξεκινήσουμε με μία νίκη που είναι το πιο σημαντικό», επισήμανε ο Δημήτρης Πέλκας σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, υπογραμμίζοντας ότι «η ΑΕΚ είναι μία σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, αλλά θεωρώ ότι τα πάντα κρίνονται από εμάς. Αν είμαστε καλοί, σοβαροί και προετοιμασμένοι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είδαμε και στον πρώτο γύρο ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Γενικά φέτος δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο αν είμαστε καλοί».

Η ΑΕΚ βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός της ΑΕΚ θα απουσιάσει και από τους επόμενους δύο αγώνες της Ενωσης με Πανιώνιο εντός έδρας και Παναθηναϊκό εκτός. Στόχος της Ενωσης, το καλό ξεκίνημα προκειμένου να να πάρει την καλύτερη δυνατή θέση στο μίνι πρωτάθλημα. Ο Βαγγέλης Πλατέλλας πήρε τη θέση του αρχηγού της ΑΕΚ στην αποστολή. Ο Στέλιος Μανωλάς αναμένεται να παρατάξει την Ενωση με τη στρατηγική που είχε κατά νου για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Δεδομένου ότι ο Μάνταλος δεν θα αγωνιστεί, πιθανότερο σενάριο μοιάζει η χρησιμοποίηση του Ράφικ Τζεμπούρ ως βασικού και η οπισθοχώρηση του Ρόναλντ Βάργκας σε πιο ελεύθερο ρόλο. Πιθανό βεβαίως και το σενάριο της χρησιμοποίησης του Ντιέγκο Μπουανανότε, ως «10αριού» σε ρόλο αντί-Μάνταλου. Σε αυτό το σενάριο, ένας εκ των Αραβίδη ή Τζεμπούρ θα βρεθεί στον πάγκο.

Ως προς τις υπόλοιπες θέσεις, τερματοφύλακας θα είναι ο Μπαρόχα και στην άμυνα θα βρεθούν οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Ντίντακ. Σιμόες, Γιόχανσον θα παίξουν στο κέντρο και Μπαρμπόζα, Βάργκας στην επίθεση.

Στα μεταγραφικά υπάρχει διάθεση για απόκτηση του Ουκρανού Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ανοικτό ακόμη και το θέμα του νέου προπονητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή