Κατηγορούν το Facebook για μεροληψία

Κατηγορούν το Facebook για μεροληψία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook φαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνουν πολιτικά ρεπορτάζ με συντηρητικό περιεχόμενο στη λίστα των πολιτικών ρεπορτάζ που διαβάζονται περισσότερο. Την καταγγελία αυτή έκανε η ιστοσελίδα Gizmodo, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο Διαδίκτυο. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ένας πρώην εργαζόμενος του Facebook, τα στοιχεία της ταυτότητας του οποίου παραμένουν άγνωστα, κατήγγειλε στο Gizmodo ότι οι συνάδελφοί του πολύ συχνά δεν περιελάμβαναν στην εν λόγω λίστα μεγάλης αναγνωσιμότητας άρθρα που θα είχαν ενδιαφέρον για τους συντηρητικούς αναγνώστες, ενώ την ίδια στιγμή προσέθεταν στη λίστα άλλα ρεπορτάζ ή άρθρα τα οποία δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Επισήμως, η ιστοσελίδα Facebook ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι υπάρχουν απαραβίαστοι κανόνες για τη συμμετοχή στη λίστα μεγάλης αναγνωσιμότητας, που διασφαλίζουν ότι ο δημοφιλής ιστότοπος θα παραμείνει ουδέτερος και αμερόληπτος. Αυτοί οι κανόνες δεν απαγορεύουν σε οποιονδήποτε ειδησεογραφικό οργανισμό από το να εμφανίζεται στη λίστα με τα άρθρα που έχουν μεγάλη αναγνωσιμότητα. Ωστόσο, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν απάντησε απευθείας σχετικά με το κατά πόσο οι εργαζόμενοι μεροληπτούν κατά τη δημιουργία της λίστας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η καταγγελία του Gizmodo προκάλεσε ανησυχία σε χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε δημοσιογράφους και σχολιαστές που καταγγέλλουν το Facebook γα μεροληψία. Eνδεικτικά, ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Μπιλ Γκρουέσκιν, ανήρτησε σχόλιο στο Τουίτερ, στο οποίο αναφέρει «για όποιον ενδιαφέρεται για την ελευθερία του Τύπου αυτό είναι τρομακτικό».

Χαρακτηριστικά ένας από τους φορείς που φέρεται ως αποκλεισμένος από το Facebοok, η Διάσκεψη για Συντηρητική Πολιτική Δράση, αναφέρει ότι θα καταβάλλει προσπάθειες να τεκμηριώσει τις φήμες. «Αν μπορέσουμε να διαπιστώσουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τότε θα είναι κάτι το εξαιρετικά απογοητευτικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή